USA

Hvad sker der, hvis Clinton må trække sig?

Hillary Clinton har aflyst en række vælgermøder på grund af dårligt helbred. Men sker der egentlig, hvis hun må opgive sit kandidatur?

På et vælgermøde i Cleveland i staten Ohio for en uge siden, fik Hillary Clinton et hosteanfald, der blev affærdiget med en sjov bemærkning om allergi over for Trump. Foto: Andrew Harnik/AP

Hvad stiller demokraterne op, hvis Hillary Clintons helbred sætter en stopper for hendes forhåbninger om at blive amerikansk præsident? Svaret skal findes i demokraternes egne interne regler.

De foreløbige meldinger går på, at Hillary Clinton døjer med en omgang lungebetændelse, og at hun snart vil være på højkant igen. Skulle hun alligevel ende med at trække sig, ville det demokratiske parti stå overfor noget af en opgave. The Telegraph har undersøgt, hvad der ville ske, hvis Hillary Clinton måtte trække sig.

Kort sygemelding: Clinton vil hurtigt tilbage i valgkampen

Ifølge det demokratiske partis egne regler, er det partiledelsen, der ville skulle indstille en ny præsidentkandidat. Det skulle ske ved et ekstraordinært møde, hvor ledelsen skulle stemme om, hvilken kandidat, der skulle opstilles. Det er kun Hillary Clinton selv, der kan træffe beslutningen om, at hun eventuelt skulle trække sig.

I nogle stater går valghandlingerne snart i gang, og her vil opstilling af en ny kandidat give store problemer af helt praktisk karakter blandt andet i forhold til stemmesedlerne.

Trump: Kandidaternes helbred skal være emne i valgkampen

Medier som The Telegraph og Politico vurderer, at de mest sandsynlige kandidater til at tage over efter Hillary Clinton ville være nuværende vicepræsident, Joe Biden, og Hillary Clintons største rival til demokraternes præsidentkandidatpost, Bernie Sanders.

Begge medier vurderer, at Tim Kaine, som ser ud til at være demokraternes bedste bud på en kommende vicepræsident, højest sandsynligt ville forblive vicepræsidentkandidat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her