USA

Kongen af tv-slagsmål er chokeret over republikanske præsidentkandidater

Jerry Springer overvejede om ikke, at Republikanerne burde betale ham for at stjæle konceptet til hans berømte talkshow.

Jerry Springer har været chokeret over de republikanske præsidentkandidaters opførsel under tv-debatterne. Foto: Richard Drew/AP

Los Angeles

»Jerry, Jerry, Jerry!«

Tilråbende gjaldede ned over deltagere, værten og ikke mindst sikkerhedsvagterne under talkshowværten Jerry Springers storhedstid i 1990'erne.

Talkshowet har den dag i dag ikke kun legendarisk status for tv-seere i USA, for en hel del danske seere vil nok også nikke genkendende til Springers til tider groteske program. Emnerne befinder sig ofte i tilværelsens yderpoler, og gæsterne har en tendens til at lade næverne tale ligeså meget som mundtøjet.

Til tider er det svært at skelne mellem, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi, når Springer inviterer sine gæster i studiet. En distinktion, der ikke bliver lettere at lave af, at der er rigeligt af begge.

Man skulle derfor mene, at den 72-årige talkshowvært efterhånden var ved at være ret så tykhudet, når det kom til tv-debatter. Men Jerry Springers grænse er tilsyneladende både nået og overskredet, når det kommer til, hvordan de republikanske præsidentkandidater har gebærdet sig under den aktuelle valgkamp.

»Da jeg så de republikanske debatter første gang, så sagde jeg, at hvis de ville lave mit program, så burde de også betale mig for det. En ting er, at et tv-program er på den måde, men sådan kan man jo ikke lede et land. Det er chokerende,« lød det fra Jerry Springer på tv-stationen MSNBC tirsdag.

Debatterne i Jerry Springers talkshow udvikler sig ofte til regulære nævekampe. Arkivfoto: Virginia Sherwood/AP

Springer er da også selv demokrat og støtter under dette valg den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton. Talkshowværten er slet ikke bekymret for, om hun i sidste ende vil slå rigmanden Donald Trump ved efterårets præsidentvalg, hvis det ender med, at de to skal kæmpe om nøglerne til Det Hvide Hus.

»Når det er op til hele USA og ikke kun de republikanske vælgere, så er der ikke nogen som helst sandsynlighed for, at Donald Trump ender med at blive præsident,« lød det skråsikkert fra Jerry Springer.

Inden tiden som talkshowvært var Springer faktisk også selv politiker og nåede oven i købet en kort periode på et år som borgmester i Cincinnati, der er den tredjestørste by i delstaten Ohio.

Netop denne stat kan vise sig at blive helt afgørende på den store, amerikanske valgaften natten til onsdag dansk tid. Her trækker det således op til særdeles spændende valg hos både Republikanerne og Demokraterne.

Med en sejr her og i Florida, kan Donald Trump reelt sikre sig det republikanske præsidentkandidatur, men hvor udsigterne til en Trump-sejr ser gode ud i Florida, ser det langt mere usikkert ud i Ohio, hvor vinderen tager alle statens 66 valgmænd.

Obama Jeg tager afstand fra alle forsøg på at skabe frygt eller opildne til vold

Staten er sidste chance for John Kasich til stadig at spille en rolle i partiets valgkamp og som Ohios guvernør, har han haft et godt udgangspunkt for succes. I et gennemsnit af de seneste meningsmålinger, foretaget af hjemmesiden realclearpolitics.com, er Kasich dog ikke mere end 3,4 procentpoint foran Donald Trump.

Det trækker også op til at kunne blive en valggyser i staten hos Demokraterne. Efter sin sejr i nabostaten Michigan, har Vermont-senatoren Bernie Sanders gjort et stort indhug i Hillary Clintons føring i Ohio, der nu, ifølge realclearpolitics.com, er nede på otte procentpoint.

Hos Demokraterne bliver valgmændene i Ohio, modsat Republikanerne, fordelt proportionalt efter stemmeantal.

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her