*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
USA

Fund af kniv giver nyt liv til "århundredets retssag"

O.J. Simpson-sagen fik tilført et ekstra stykke med Hollywood fredag.

Under stor opmærksomhed blev O.J. Simpson i oktober 1995 frikendt på mordet på sin ekskone og hendes ven. Arkivfoto: Myung J. Chun/AP

Los Angeles

12. juni i år vil det være 22 år siden, at Nicole Brown Simpson og Ronald Goldman blev dræbt i Brentwood-kvarteret i den amerikanske millionby Los Angeles.

Dobbeltmordet i den spæde sommer i 1994 dannede baggrunden for den måske mest spektakulære retssag i moderne tid. På anklagebænken blev Nicole Brown Simpsons eksmand, den tidligere football-stjerne og skuespiller O.J. Simpson, placeret.

Han blev anholdt efter en biljagt i Los Angeles, der blev vist direkte hos blandt andre tv-stationen CNN, der stort set ikke stoppede med at sende fra retssagen fra Simpsons anholdelse til frikendelsen 3. oktober 1995.

Sagen står den dag i dag som en af de mest omdiskuterede i USA, og fredag kom en nyhed frem, der har givet historien om O.J. Simpson-sagen, som blev kaldt århundredets retssag, lidt ekstra liv.

Retssagen mod O.J. Simpson blev fulgt af millioner verden over. Her prøver Simpson en handske, som politiet mente, han havde brugt under dobbeltmordet, i en af de mest ikoniske øjeblikke fra retssagen. Arkivfoto: Sam Mircovich/AP

Politiet i Los Angeles stod fredag frem på et pressemøde og fortalte, at en kniv angiveligt fundet på en ejendom, som engang tilhørte O.J. Simpson, er blevet sendt til undersøgelse for, om den har været involveret i dobbeltmordet i 1994.

Nicole Brown Simpson og vennen Ronald Goldman blev fundet knivdræbt, men mordvåbenet blev aldrig fundet.

»Det er muligt, at hele denne historie er falsk fra enden til anden,« fortalte Andrew Neiman, talsmand for politiet i Los Angeles, på pressemødet tidligere fredag.

Historien om, hvordan politiet er kommet i besiddelse af kniven, er da også af en karakter, så den næsten kun kunne være foregået i Los Angeles, hvor mekkaet for den vestlige filmindustri, Hollywood, ligger.

Det er i denne ejendom, at kniven angiveligt skulle være blevet fundet af en håndværker. Arkivfoto: Mark J. Terril/AP
Det var nemlig en færdselsbetjent, der arbejdede med sikkerheden på en filmoptagelse, som angiveligt fik udleveret kniven. Kniven skulle være blevet givet til betjenten af en håndværker, der havde arbejdet på en ejendom, som havde tilhørt O.J. Simpson, og som var blevet revet ned i 1998.

Men hvornår og hvor længe, betjenten har haft kniven, ville politiet ikke fortælle på fredagens pressemøde. Det eneste, som Andrew Neiman ville fortælle, var, at betjenten i dag er pensioneret og havde været det siden slutningen af 1990'erne. Politiet fik først udleveret kniven for en måned siden.

»Det er utroligt, hvordan man ikke komme sig over denne sag. Alle, medierne inklusive, er åbenbart stadig fascineret af alt, der har noget med O.J. Simpson at gøre,« fortalte Carl Douglas, der var en del af det såkaldte juridiske "drømmehold" på otte forsvarsadvokater, som forsvarede Simpson under retssagen, til avisen Los Angeles Times tidligere fredag.

Mordet på Nicole Brown Simpson (th.) og hendes ven Ronald Goldman er i dag stadig uopklaret. Arkivfoto: Paul Hurschmann/AP

Til samme avis fortale Andrew Neiman efter pressemødet, at den pludselige fremkomst af kniven da også er ganske ejendommelig. Den falder i hvert fald sammen med, at sagen lige nu bliver gengivet i tv-serien American Crime Story, der i disse dage bliver vist på amerikansk tv.

»Jeg vil sige så meget, at timingen er interessant,« lød det fra Neiman.

Politibetjenten fortalte på pressemødet, at det uanset udfaldet af undersøgelserne af kniven ikke vil være muligt at føre en ny sag mod O.J. Simpson. Simpson kan således ikke retsforfølges i en sag, som han allerede er blevet frikendt for.

O.J. Simpson sidder i dag fængslet i anden sag om blandt andet væbnet røveri og bortførelse i staten Nevada. Her har han siddet siden 2008 og har mulighed for prøveløsladelse tidligst i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her