*

USA

De republikanske tilsvininger fortsætter efter vild tv-debat

Selvom det næsten burde være umuligt, så er den republikanske valgkamp blevet endnu mere beskidt efter den seneste tv-debat.

Den republikanske præsidentkandidat Marco Rubio hev sin mobiltelefon frem under et vælgermøde i Texas. Den brugte han til at håne Donald Trump. Foto: Brandon Wade/AP

Los Angeles

I USA har en ganske populær trend grebet om sig blandt de kendte. Trenden bliver kaldt Mean Tweets, ondskabsfulde tweets på dansk, og går ud på, at kendte personligheder læser ondskabsfulde tweets op om sig selv i et forsøg på at komme den hårde tone på de sociale medier til livs.

Fredag har den republikanske præsidentkandidat Marco Rubio også brugt tid på at læse opslag fra det sociale medie Twitter højt. Men i modsætning til Mean Tweets-trenden, så var formålet med Rubios oplæsning direkte mobning af sin modkandidat Donald Trump, der må siges at tilhøre adlen, når det kommer til mean tweets.

I forlængelse af, at de republikanske vælgere natten til fredag dansk tid kunne opleve noget, der officielt blev kaldt en debat af tv-stationen CNN, der lagde sendeflade til, men reelt mere mindede om de åbne, amerikanske mesterskaber i mudderkastning, er den hårde tone fortsat dagen derpå.

Video: Trump tog imod verbale tæsk i intens tv-debat

Den normalt gravalvorlige og meget skolede 44-årige Marco Rubio har således benyttet lejligheden til at vise en noget mere afslappet version af sig selv. Den ville nærmest virke spontan, hvis ikke det var fordi, den blev gentaget ved i hvert fald to af de taler, som Florida-senatoren indtil videre har holdt fredag.

»Lad os lige tage et par stykker af hans opslag. Det bliver sjovt,« lød det fra Rubio under et vælgermøde i Texas, som er blandt de 12 stater, der tirsdag skal stemme under den såkaldte Supertirsdag.

Marco Rubio læste herefter en række opslag op fra det sociale medie højt, hvor han gjorde grin med Donald Trumps høje alder og ikke mindst rigmandens manglede evne til at stave.

»Måske har han ansat en udlænding til at klare det arbejde også,« lød det hånligt fra Marco Rubio.

Hermed henviste Florida-senatoren til hårde angreb, som især han og Texas-senatoren Ted Cruz sendte af sted mod Donald Trump under debatten. Her anklagede Rubio Trump for gedigen dobbeltmoral ved på den ene side at kæmpe imod illegal indvandring og på den anden side selv at have været dømt for netop at have haft sådanne ansat på nogle af sine byggeprojekter.

Marco Rubio og Donald Trump havde flere meningsudvekslinger under nattens tv-debat, som endte i rene tilsvininger. Foto: Gary Coronado/AP

Marco Rubio har ellers forsøgt at holde sig fra at gå direkte i kamp med Donald Trump, men den strategi var tydeligvis lagt på hylden under i hvert fald vælgermødet i Texas, hvor Rubio også antydede, at Trump havde været så rystet under nattens tv-debat, at Rubio mistænkte ham for at have været bange for, om han havde tisset i buskerne.

Video: »Et flertal af de republikanske vælgere ønsker stadig ikke Trump«

Donald Trump var ikke sen til at slå tilbage mod Rubios mobning. Her gentog rigmanden anklager om, at Marco Rubio har været så nervøs under tv-debatterne, at han har været gennemblødt af sved.

»Forestil jer det lige, at han skal mødes med Vladimir Putin, og så kommer han ind og er helt gennemblødt. Jeg har aldrig set et menneske svede, som han gør. Det så ud som om, at han var hoppet i en swimmingpool med al sit tøj på,« lød det fra Trump under et vælgermøde i Texas.

Donald Trump har vundet tre af de første fire republikanske valg, hvor Marco Rubio har haft sværere ved at omsætte støtte fra flere prominente republikanere til stemmer. Helt skidt kan det gå for Rubio i hjemstaten Florida, der stemmer om kandidaturet 15. marts.

I et gennemsnit foretaget af hjemmesiden realclearpolitics.com af de fire seneste meningsmålinger fra staten er Trump 19,5 procentpoint foran den lokale senator.

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her