USA

Obama: Vi har behov for selvransagelse i Baltimore

Der har været for mange tilfælde, hvor politiet har givet sorte borgere en tvivlsom behandling, siger Obama.

USA's præsident Barack Obama. Foto: J. David Ake/AP

Der er ingen undskyldninger for den vold, som er blevet begået på Baltimores gader, siger den amerikanske præsident, Barack Obama, til journalister ved Det Hvide Hus. Men han anerkender, at der flere steder er behov for selvransagelse, skriver nyhedsbureauet AFP,

- Vi har set for mange tilfælde, hvor politibetjente ser ud til at interagere med personer, særligt afroamerikanere, som ofte er fattige, på måder, som rejser foruroligende spørgsmål, siger han.

Gaderne i Baltimore har i løbet af mandag været plaget af vold, plyndringer og uroligheder efter begravelsen af den unge, sorte mand, Freddie Gray, som mistede livet den 19. april som følge af skader, han angiveligt pådrog sig i politiets varetægt.

Nu siger Barack Obama, at urolighederne viser, at USA har behov for selvransagelse på flere niveauer.

- Jeg tror, der er nogle politistationer, som har behov for selvransagelse. Jeg tror, der er nogle lokalsamfund, der har behov for selvransagelse. Jeg tror, at vi som land har behov for selvransagelse, siger han ifølge AFP.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her