Video: Orkanen Isaias tager til i styrke - rammer Florida lørdag

I Florida lukkede man torsdag flere covid-19-testcentre for at undgå, at teltene skulle blive beskadiget i det kommende uvejr.

Ifølge NOAA's prognoser vil orkanen Isaias ramme Florida i løbet af lørdag og derpå følge en bane nordpå langs østkysten. Video: Reuters

Den tropiske storm Isaias, som befinder sig nær Bahamas og har kurs mod det sydøstlige USA, er taget til i styrke og er nu en orkan med middelvinde på knap 130 km/t.

Det meddelte National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA, sent torsdag lokal tid. Der er dermed udsendt et orkanvarsel for dele af Bahamas, mens Floridas østkyst inklusive Miami og Ft. Lauderdale er i alarmberedskab på grund af varsel om kraftig regn.

I Florida lukkede man torsdag flere covid-19-testcentre for at undgå, at teltene skulle blive beskadiget i det kommende uvejr. Samtidig meddelte borgmesteren i Miami-Dade, at man var i gang med at finde ud af, hvordan man skulle evakuere borgere fra et kraftigt uvejr midt i en pandemi.

»Hvis vi har at gøre med en stor orkan, bliver vi nødt til at evakuere et antal mennesker, og dermed bliver vi også nødt til at holde dem adskilt så meget som muligt. Det er bestemt en bekymring,« sagde borgmesteren Carlos Gimenez torsdag til CNN og tilføjede, at han også var bekymret for, at man i dagevis ikke kan teste folk for coronavirus på grund af orkanen.

Isaias har forårsagede torsdag stormskader i Santo Domingo i Den Dominikanske Republik. Foto: Erika Santelices/AFP

Isaias gav oversvømmelser, da et reservoir i Trujillo Alto, Puerto Rico, gik over sine bredder torsdag. Foto: Ricardo Arduengo/AFP

Ifølge NOAA's prognoser vil orkanen Isaias ramme Florida i løbet af lørdag og derpå følge en bane nordpå langs østkysten.

Meteorologerne er endnu usikre på, hvor kraftig orkanen vil være, når den rammer Florida.

Det er kun omkring en uge siden, at orkanen Hanna ramte en anden amerikansk delstat, Texas, med vinde på 150 km/t og forårsagede oversvømmelser og stormfloder samt stormskader på bygninger såvel som lukkede veje.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen