Annonce
USA

Udregning: Florence kunne dække Texas i 10 centimer vand

Kystbyer oversvømmes, mens orkanen Florence går i land i delstaten North Carolina.

Foto: Chris Seward

Langsomt men sikkert er orkanen Florence ved at arbejde sig ind i landet, efter at den tidligere fredag dansk tid gik i land på den amerikanske østkyst.

De første kystbyer står under vand, beretter vidner. Og netop vandet kommer til at få en hovedrolle i de kommende timer.

Mens styrken i vindstødene har fået orkanen nedgraderet til kategori 1, er der forventninger om store mængder vand. Blandt andet fordi orkanen bevæger sig langsommere end andre orkaner.

Ifølge en beregning, som meteorologen Ryan Maue fra hjemmesiden www.weathermodels.com har lavet for nyhedsbureauet AP, vil Florence på sin vej dybere ind i de amerikanske delstater smide 68 billioner liter vand i nedbør.

Den mængde vand svarer til et ti centimeter tykt vandlag over hele Texas med delstatens næsten 700.000 kvadratkilometer.

Det er 16 billioner liter mindre end orkanen Harvey, der sidste år lagde dele af Texas og delstaten Louisiana under vand.

36 billioner liter vand forventes at falde over delstaten North Carolina, hvor stormen går i land.

Det svarer til 25 centimeter vand, hvis man fordelte det ud over hele delstaten.

Det gør stormen dog ikke. I stedet er kystbyer såsom New Bern stille og roligt endt under vand.

Byens Twitter-konto har skrevet ud til de indbyggere, der har valgt ikke at lade sig evakuere, men at blive i byen:

- Vi er på vej ud til jer. I bliver måske nødt til at flytte op på første etage eller jeres loft. Men vi er på vej ud til jer.

Stormen krævede fredag aften sine første dødsofre. Ifølge nyhedsbureauet AFP oplyser politiet i Wilmington, at en mor og hendes baby blev dræbt af et træ, der væltede.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her