Annonce
USA

Kyststat gør klar til værste orkan siden 1954

Sidst en kategori 4-orkan ramte North Carolina, mistede 19 mennesker livet, og 15.000 bygninger blev ødelagt.

Orkanen Florence har direkte kurs mod den sydlige del af den amerikanske østkyst med vindstyrker, der ikke er set i området siden 1954.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det område af østkysten har kun været ramt af to kategori 4-orkaner, siden man begyndte at registrere dem i 1850'erne.

Det var orkanen Hazel i 1954 og Hugo, der ramte området i 1989.

Ifølge det amerikanske orkancenter ventes Florence at tage til i styrke, inden den rammer kysten. Natten til onsdag dansk tid befinder den sig omkring 1165 kilometer fra Cape Fear i North Carolina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Satellitbilledet viser Florence færden i Atlanterhavet. Foto: AP

Florence har en vindstyrke på 220 kilometer i timen og udgør risiko for "livstruende stormstød og nedbørsmængder" i dele af North og South Carolina og andre atlanterhavsstater, oplyser det amerikanske orkancenter.

Mens man i North Carolina forbereder sig på den værste orkan siden 1954, så mindes historikere orkanen Hazel, der raserede store dele af delstaten for over 60 år siden.

- Hazel står som en milepæl i North Carolinas historie. Den forårsagede utroligt store ødelæggelser over hele staten, siger Jay Barnes, der har skrevet flere bøger om orkaner i North og South Carolina.

19 mennesker mistede livet i North Carolina under orkanen Hazel, og omkring 15.000 bygninger blev ødelagt.

Guvernøren i South Carolina beordrede mandag tvungen evakuering af en million indbyggere.

Myndighederne i North Carolina, Virginia og andre delstater langs kysten har også forberedt sig på masseevakueringer.

Mange landmænd i North Carolina har været nødt til at høste deres afgrøder før tid på grund af udsigten til massive oversvømmelser.

North Carolina står for USA's største produktion af tobak og den næststørste svinekødsproduktion.

Smithfield Foods, der er USA's største svineproducent, planlægger at lukke to fabrikker i North Carolina, inklusive verdens største svineslagteri, på grund af orkanen, skriver Reuters.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her