Annonce
USA

Trump beskylder Google for at udelukke konservative medier

Trump har søgt på sit eget navn og konkluderer, at Google manipulerer. It-giganten afviser beskyldningerne.

Google, Facebook og Twitter skal "passe på", advarer USA's præsident, Donald Trump, som beskylder Google for at give forrang til søgeresultater, der er imod ham.

- Jeg mener, at det, som Google og andre gør, når man ser på, hvad der sker med Twitter, når man ser på, hvad der sker med Facebook, så må de hellere passe på, for man kan ikke gøre sådan over for folk, siger Trump til journalister i Det Hvide Hus.

- De bevæger sig virkelig ind på meget, meget problematisk område, tilføjer præsidenten.

Trump har ikke præsenteret beviser for sin påstand om, at Google er imod ham og hans politiske ligesindede.

Præsidenten skrev tidligere på dagen på Twitter, at han vil gøre noget ved den "meget alvorlige situation".

- Google og andre undertrykker konservative røster og skjuler information og nyheder, som er gode, skrev præsidenten.

- De kontrollerer, hvad vi kan og ikke kan se. Det er en meget alvorlig situation, som vil blive håndteret!

Trumps tweets kom, efter at en lille konservativ nyhedstjeneste, PJ Media, lørdag skrev, at en Google-søgning på "Trump" giver 96 procent venstreorienterede resultater.

Trump nævner ikke direkte PJ Media i sin kritik tirsdag. Men han skriver i to tweets, at hvis man søger på "Trump News", får man kun artikler fra det, præsidenten betegner som "fake news"-medier.

- 96 procent af resultaterne for "Trump News" er fra landsdækkende venstreorienterede medier, meget farligt, skriver Trump.

- Med andre ord har de manipuleret, for mig og andre, så næsten alle historier og nyheder er dårlige.

Google afviser beskyldningerne fra præsidenten.

- Søgning bruges ikke til at sætte en politisk dagsorden, og vores resultater er ikke påvirket af nogen politisk ideologi, skriver Google i en udtalelse.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre Google-søgninger, og vi rangerer aldrig søgeresultater for at manipulere politiske opfattelser, lyder det fra it-giganten.

Trump har tidligere langet ud mod et andet stort selskab, Twitter, som han i sidste måned beskyldte for at udelukke fremtrædende republikanere.

Han sagde på det tidspunkt, at han omgående ville se nærmere på "denne diskriminerende og ulovlige praksis". Men tilsyneladende blev der ikke fulgt op på det.

/ritzau/dpa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her