Annonce
USA

Trump kalder tidligere rådgiver for en ussel person

I bogen ”Unhinged” beskrives Donald Trump som selvoptaget, kvindefjendsk og en evig kilde til konflikt.

USA’s præsident, Donald Trump, kalder sin tidligere rådgiver Omarosa Manigault Newman for »en ussel person«.

Det skyldes, at Newman i en ny bog blandt andet omtaler Trump som racist og en snæversynet person.

Under et arrangement på præsidentens golfklub i New Jersey lørdag spurgte journalister, om Trump føler sig forrådt af Newman.

Til det svarede han:

»En ussel person, hun er en ussel person.«

Omarosa Manigault Newman og Donald Trump lærte hinanden at kende i realityprogrammet ”The Apprentice” (på dansk ”Hyret eller Fyret”, red.), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Donald Trumps virksomhed.

Newman blev senere ansat som seniorrådgiver for præsidenten, ligesom hun længe var en af præsidentens mest prominente støtter.

Trump og Newman var længe gode samarbejdspartnere, og Newman var den eneste med en afroamerikansk baggrund, der var i præsidentens inderkreds. Foto: Evan Vucci/AP

I bogen ”Unhinged” (på dansk ”Sindsforvirret”, red.) beskrives Donald Trump som selvoptaget, kvindefjendsk, usikker og en evig kilde til konflikt.

Trump »elskede konflikt, kaos og forvirring. Han elskede at se folk diskutere eller slås«, skriver Omarosa Manigault Newman i bogen.

Bogen udkommer først i næste uge, men allerede nu har Det Hvide Hus kritiseret den for at være »fyldt med løgne og falske anklager«.

En talskvinde for Det Hvide Hus kalder desuden Newman for en »utilfreds tidligere ansat«.

Omarosa Manigault Newman forlod Det Hvide Hus i januar. Om hun blev fyret eller selv sagde op, er fortsat usikkert. Men der blev i hvert fald smækket med døren.

»Som den eneste afroamerikanske kvinde i Det Hvide Hus, som medlem af staben og som præsidentens assistent har jeg set ting, som har gjort mig utilpas, som har gjort mig oprørt, som har påvirket mig dybt og følelsesmæssigt, og som har påvirket mit fællesskab og mit folk,« sagde hun dengang til tv-stationen ABC.

I forbindelse med Charlottesville-årsagen søndag forventes Omarosa Manigault Newman at stå frem på tv for at diskutere bogen.

Urolighederne i Charlottesville, der ligger i staten Virginia, kulminerede 12. august 2017, da en stor gruppe nynazister med hagekorsflag og højrenationale stødte sammen med moddemonstranter.

En kvinde blev dræbt, og 19 personer blev såret, da en ung højreekstremist pløjede sin bil ind i demonstranterne.

Efterfølgende har Trump flere gange udtrykt sig tvetydigt om hadgrupper og episoderne i Charlottesville. Han er blandt andet blevet stærkt kritiseret for at sige, at »der var gode folk på begge sider«.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her