Annonce
USA

Ligger stadig ned syv måneder efter orkan: Puerto Rico igen ramt at totalt blackout

Strømmen ventes først at komme tilbage i løbet af 24-36 timer.

Juan Castro fylder en benzindunk, så strømgeneratoren i det værksted, hvor han arbejder, kan holdes i gang. Det er angen gang på syv måneder, at Puerto Rico rammes af en total total sortlægning. Mange steder i staten har ikke haft strøm siden orkanen Maria i september. Foto: AP/Carlos Giusti

SAN FRANCISCO - Puerto Rico er onsdag blevet ramt af et nyt blackout, som har taget strømmen på tværs af staten.

Nedbruddet kommer knap syv måneder efter at orkanen Maria med sine destruktive kræfter ødelagde næsten hele Puerto Ricos strøminfrastruktur. Til dato har mange mennesker ikke fået strømmen tilbage og har ingen udsigt til, at det sker foreløbigt.

Men nu er hele øen lagt i sort igen, og Puerto Ricos myndigheder siger, at det vil tage 24-36 timer før det er genoprettet.

»Hele strømsystemet i Puerto Rico er kollapset. IGEN. Tilbage til 20. september,« tweetede Carmen Yulin Cruz, borgmester for Puertos Ricos største by, San Juan.

Årsagen er uklar, skriver CNN, men udviklingen kommer mindre end en uge efter, at et væltet træ tog strømmen fra knap en million brugere.

Elselskaber har sagt, at den prioriterer at få forsyningen tilbage til hospitaler, vandpumper samt til San Juan lufthavn. Ifølge AP har flere af disse steder dog backupsystemer, og igennem byen kan man høre larmen fra strømgeneratorer.

Der var således ingen rapporter om forsinkelser i lufthavnen. En planlagt baseballkamp mellem Minnesota Twins og Cleveland Indians vil heller ikke blive aflyst, har Carmen Yulin Cruz meddelt, idet der vil blive sat backupsystemer ind, så kampen kan gennemføres alligevel.

Halvdelen af Puerto Rico er stadig uden strøm efter orkan

Det vil dog næppe være nogen stor trøst for butikker, som må holde lukket, eller virksomheder, som må smide lagerbeholder ud, hvis de ikke har backup-systemer til at holde varer kølige.

Billedet her er taget umiddelbart efter orkanen Maria i september sidste år. Foto: Gerald Herbert/AP
Strømnedbruddet i Puerto Rico, som er en del af USA og har tre millioner indbyggere, er den største blackout i amerikansk historie og den næststørste i verden.

Den største skete i Filippinerne i 2013, da en destruktiv bevægede sig over landet og dræbte mere end 6.000 mennesker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her