USA

Republikaner i USA anklages for seksuelt overgreb på 14-årig

En kvinde fortæller, at hun som pige blev seksuelt antastet af Roy Moore, der er favorit ved senatsvalg.

Moores kampagnestab kalder oplysningerne i Washington Post for "selve definitionen på falske nyheder". Foto: Brynn Anderson

Den republikanske favorit til at vinde en plads i USA's senat for staten Alabama, Roy Moore, beskyldes for tidligere i livet at have haft seksuelle kontakter til en 14-årig pige.

Det skriver avisen Washington Post.

Hvis det er sandt, så må han trække sig inden valget i næste måned, siger ledende republikanere.

Det er en kvinde i Alabama, som nu stiller sig frem. Leigh Corfman fortæller, at hun i 1979 som 14-årig blev seksuelt befamlet af den dengang 32-årige Moore.

Eks-præsident i USA beskyldt for sexchikane

Moores kampagnestab kalder oplysningerne i Washington Post for "selve definitionen på falske nyheder".

- Hvis disse beskyldninger er sande, så må han træde tilbage, lyder det fra den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell.

Moore var i 1979 lokal anklager i Alabama, da han angiveligt forgreb sig på pigen. Der var ikke tale om fuldbyrdet samleje.

Han er i dag 70 år og pensioneret højesteretsdommer i Alabama.

Tre andre kvinder stiller sig frem i Washington Post og fortæller, at de følte sig jaget af Moore, da de var i alderen fra 16 til 18 år. Men han tvang dem ikke til seksuelle kontakter.

Moore regnes som en stærkt konservativ kandidat. Han har opbakning fra Steve Bannon, som tidligere var præsident Donald Trumps højrehånd i Det Hvide Hus.

USA's præsident mener også, at Roy Moore bør trække sig, hvis beskyldningerne imod ham er sande.

Det oplyser Det Hvide Hus tidligt fredag morgen dansk tid.

- Præsidenten er overbevist om, at hvis disse beskyldninger er sande, så vil dommer Moore gøre det rigtige og trække sig tilbage, siger talsmand i Det Hvide Hus Sarah Huckabee Sanders.

/ritzau/AP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her