USA

Barack Obama mødte op, vakte opsigt og blev til sidst afvist som nævning

Den tidligere præsident blev indkaldt til en domstol i Chicago.

Barack Obama blev afvist som nævning, men nåede inden da at skabe en del opmærksomhed. Foto: Nancy Stone/Chicago Tribune via AP

De kunne ikke tro dét syn, der mødte dem ved den amerikanske domstol i Chicago, mens nyhedshelikoptere cirkulerede rundt over deres hoveder, og Secret Service-folk overvågede stedet.

Journalister, fotografer og andre indkaldte nævninge kæmper for at få et glimt af Barack Obama. Foto: Charles Rex Arbogast

Domstol indkalder Obama som nævning i kriminalsag

For var det ikke... Jo, den tidligere amerikanske præsident Barack Obama mødte onsdag formiddag op efter at være blevet indkaldt som nævning i en kriminalsag ved Richard J. Daley Center, ligesom flere andre mere almindelige amerikanere.

Flere af dem brugte lejligheden til at trykke hånd og få signeret bøger af USA's 44. præsident, der blandt andet skulle se en introduktionsvideo for nævningemedlemmer.

Til sidst blev Barack Obama dog afvist som nævning af dommeren. Det er tidligere sket for andre tidligere præsidenter som George W. Bush og Bill Clinton i henholdsvis 2015 og 2013.

Det er en borgerpligt at møde op, når man bliver indkaldt som nævning, og Obama ser det også som en »kerneforpligtelse som borger«, lød det fra hans kommunikationschef Katie Hill.

Barack Obama har studeret jura på Harvard Law School og underviste i 12 år på et universitet i Chicago, før han blev medlem af det amerikanske senat og senere præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her