*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Mellemøsten

Håb om politisk aftale lever efter fem års krig i Syrien

Fredsforhandlinger i Genève og russisk tilbagetrækning er gode nyheder på femårsdag for borgerkrig i Syrien.

Trods våbenhvile er der meldinger om en bilbombe samt angreb på oprørsstyrker i Syrien. Foto: Hassan Ammar/AP

Efter at Rusland mandag meddelte, at landet vil begynde en delvis tilbagetrækning af sine styrker fra Syrien, lever håbet om en politisk løsning på konflikten.

- Vores diplomater har fået grønt lys til at intensivere vores bestræbelser på at opnå en politisk aftale i Syrien, siger Ruslands FN-ambassadør, Vitalij Tjurkin, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Nu er vi i politiske forhandlinger på vej til at afslutte fjendtlighederne, fortsætter Tjurkin.

Tirsdag er det fem år siden, at massedemonstrationer første gang rystede fundamentet under præsident Bashar al-Assads styre.

Efter lange perioder med håbløse og kuldsejlede fredsforhandlinger og endeløse kampe er en ny omgang fredsforhandlinger begyndt mandag under FN's ledelse i Genève.

Her håber FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, at "nå til enighed om en klar køreplan for fred i Syrien," sagde han mandag til nyhedsbureauet Reuters.

Også USA's præsident, Barack Obama, havde en snert af optimisme i sig efter Ruslands tilbagetrækning af tropper fra Syrien.

I hvert fald hilste han under et telefonopkald mandag manøvren velkommen over for Ruslands præsident, Vladimir Putin. Det oplyser Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

- De to har diskuteret præsident Putins meddelelse om delvist at trække russiske styrker tilbage fra Syrien og hvilke næste skridt, der skal tages for at fuldføre et stop for fjendtlighederne, skriver Det Hvide Hus i meddelelsen.

Obama og Putin snakker om "næste" skridt i Syrien

Krigen i Syrien blev antændt, da præsident Assad besvarede en demonstration mod hans styre med brutal styrke.

I takt med at protesterne øgedes, resulterede reaktionerne i en blodig og kompleks borgerkrig, hvor nationale og internationale styrker har dræbt hundredtusindvis af mennesker og skabt en af de mest uhåndterbare humanitære katastrofer i årtier.

Siden borgerkrigen startede, er mere end 250.000 mennesker blevet dræbt, og flere millioner er drevet på flugt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her