Mellemøsten

Storbritannien lover 12 milliarder kroner i syrisk hjælp

- Der er brug for flere penge til at håndtere krisen, og der er brug for dem nu, siger David Cameron.

Den britiske regering er klar til at give 1,2 milliarder pund, der svarer til knap 12 milliarder kroner, ekstra i finansiering til blandt andet nødhjælp til det krigshærgede Syrien og dets nabolande.

Det oplyser premierminister David Cameron forud for en donorkonference i London torsdag.

- Der er brug for flere penge til at håndtere krisen, og der er brug for dem nu, lyder det fra Cameron i en meddelelse.

Pengene vil gå til uddannelse, job og humanitær hjælp i Syrien, Jordan, Libanon og Tyrkiet. Beløbet bliver givet løbende frem mod 2020.

Donorkonferencen i London er den fjerde store internationale konference for at skaffe penge til at hjælpe ofrene for krigen.

Ved forrige konference i 2015 lovede donorlande at hjælpe FN og FN's organisationer med 8,4 milliarder dollar. Det er dog langt fra alle de penge, som FN efterfølgende har modtaget.

Denne gang beder FN om ni milliarder dollar fra donorerne.

Det er meningen, at størstedelen af pengene skal gå til ofre i selve Syrien, mens der efter planen skal afsættes 1,23 milliarder dollar til hjælp i nabolandene, som huser millioner af syriske flygtninge i ofte fyldte lejre.

Krigen i Syrien går snart ind i sit sjette år. Millioner af mennesker er sendt på flugt, og flere end 250.000 personer vurderes ifølge FN at være blevet dræbt i løbet af konflikten.

Forsøg på at skabe fred har indtil videre ikke været frugtbare. Så sent som onsdag blev FN-mæglede fredsforhandlinger foreløbigt afbrudt.

Der er "stadig meget arbejde igen", sagde Staffan de Mistura, der er FN's mægler i krisen.

Torsdagens møde i London fokuserer på de humanitære behov snarere end en politisk løsning.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her