USA fortsætter atom-snak med Iran trods store protester fra Israel
Der er stadig betydelige skel mellem parterne, og Israel kalder aftalen for farlig.
Søndag flyver USA's udenrigsminister John Kerry til Geneve for at tale med Irans udenrigsminister Javad Zarif om Irans atomprogram.
John Kerry siger på et pressemøde i London, at der stadig er "betydelige skel" mellem parterne, og selv om en løsning ikke ligger lige for, håber den amerikanske minister på, at Iran vil tage vel imod USA og de øvrige landes krav.
Det er et ufravigeligt krav, og vi finder det nødvendigt, at Iran beviser, at landets atomprogram bliver fredeligt.
Javad Zarif og John Kerry skal tale sammen i de kommende to dage, og målet med forhandlingerne er at nærme sig det udkast til en aftale, som ifølge aftalen skal ligge klar i slutningen af marts.
"Præsident Obama har ikke tænkt sig at fortsætte forhandlingerne ud over den periode, som er blevet fastsat," siger John Kerry.
Mødet mellem de to udenrigsministre er ikke faldet i god jord hos Israel, som ikke forstår, hvorfor det internationale samfund vil forhandle med Iran om atomprogrammet.
"Det er forbløffende, at forhandlingerne fortsætter, selv efter at den seneste rapport fra IAEA (FN's Internationale Atomenergiagentur, red.) har vist, at Iran fortsat holder de militære dele af atomprogrammet skjult," siger Israels premierminister Benjamin Netanyahu ifølge Times of Israel.
Netanyahu er derudover forbavset over, at der tilsyneladende er bred enighed blandt USA's allierede i forhandlingerne om, at der bør nås en aftale med Iran.
Ifølge Israel bør man ikke forhandle med Iran, før landet holder op med at "sponsorere international terrorisme", og Benjamin Netanyahu kalder den kommende atom-aftale for "farlig for Israel".
Den israelske premierminister skal tale i USA's kongres den 3. marts, og det er forventet, at han da vil gentage sit budskab om, at en atomaftale med Iran er farlig. Netanyahu er blevet inviteret for at tale om sikkerhedspolitik i Mellemøsten på baggrund af den voldelige ekstremisme i regionen.
Forhandlingerne om atomprogrammet i Iran skal sigte mod en aftale, hvor iranerne skal skrue ned for tempoet i atomprogrammet og åbne noget mere for, hvad programmet går ud på. Til gengæld for det skal Vesten skridtvist hæve sanktionerne mod Iran.
Meddelelserne fra Iran går på, at programmets formål er helt fredelige - men lande som USA og Israel har mistanke om, at Iran er ved at udvikle atomvåben.