Iran har ny stigning i antal coronasmittede - knap 3000 på en dag

Coronaudbruddet er langt fra overstået, og når som helst kan vi få endnu en farlig top, siger iransk minister.

Artiklens øverste billede
Indbyggere i Teheran ses her med mundbind i slutningen af maj. Nu advarer Iran om en ny mulig bølge af coronasmitte. Foto: AFP

Iran melder mandag om 2979 nye tilfælde af coronasmitte inden for et døgn.

Det er det højeste antal nye smittetilfælde, der er registreret på en enkelt dag i de seneste to måneder i landet.

81 mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde i Iran i det seneste døgn, meddeler Irans sundhedsmyndigheder. Dagen inden var der 63 døde.

Den iranske sundhedsminister advarer om "endnu en farlig top", der kan være på vej.

- Folk lader til at tro, at coronavirusset er overstået, og nogle myndigheder mener også, at alt er tilbage ved det normale, siger ministeren, Saeed Namaki.

- Ikke alene er coronavirusset langt fra overstået, men når som helst kan vi opleve endnu en farlig top, siger han i et interview på iransk tv.

Namaki tilføjer, at halvdelen af de 81 døde, der er registreret i det seneste døgn, kommer fra tre provinser. Men han sætter ikke navn på, hvilke tre provinser det drejer sig om.

- Hvis dette fortsætter, kan vi komme op på et trecifret dødstal igen, advarer han.

I forvejen er provinserne Kermanshah, Hormozgan, Sistan og Baluchistan hårdest ramt af stigningen i antallet af smittede, viser tal fra sundhedsministeriet.

Iran meldte 2. maj om det hidtil laveste antal smittede, siden udbruddet begyndte i februar. Men siden er antallet af smittede og døde steget igen.

Iran er det land i Mellemøsten og den omkringliggende region, der er hårdest ramt af coronaudbruddet.

Landet har nu over 154.000 bekræftede tilfælde af smitte. 7797 mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde i Iran, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Både iranske og udenlandske eksperter har imidlertid udtrykt tvivl om de officielle tal. De mener, at det reelle dødstal er højere.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen