Annonce
Mellemøsten

Palæstinensisk teenager dræbt ved demonstration i Gazastriben

En person er blevet skudt og dræbt ved hegn mellem Gaza og Israel under en demonstration.

Skyderiet er sket under sammenstød mellem demonstranter og israelsk militær. Foto: Hana Adel

Ved en demonstration torsdag i Gazastriben er en 16-årig palæstinenser blevet skudt i brystet og dræbt. Det oplyser sundhedsministeren i enklaven til nyhedsbureauet AFP.

Samtidig oplyser en anonym kilde til AFP, at yderligere en palæstinenser er blevet dræbt på Vestbredden.

Begge er de angiveligt blevet skudt af israelsk militær under sammenstød med demonstranter.

Demonstrationerne er rettet mod en beslutning fra USA's præsident, Donald Trump, om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Ifølge AFP er det blevet oplyst, at personen i Gazastriben blev skudt i brystet nær et hegn, der adskiller flygtningelejren al-Bureij i Gazastriben fra Israel.

Derudover er der ingen oplysninger om, under hvilke omstændigheder skyderiet fandt sted.

Den dræbte på Vestbredden er ifølge AFP blevet skudt i byen Nablus. Her har israelske styrker foretaget flere ransagninger, efter at en israelsk bosætter blev skudt og dræbt tirsdag.

Jerusalem rummer helligdomme for både muslimer, kristne og jøder. Palæstinenserne ønsker, at Østjerusalem skal være hovedstad i en palæstinensisk stat.

Men Østjerusalem har siden 1967 været besat af Israel, som i 1980 udråbte den samlede by til sin hovedstad.

Donald Trumps beslutning blev modtaget med glæde i Israel, der vil opkalde en togstation i det østlige Jerusalem efter præsidenten.

Modsat har beslutningen også udløst demonstrationer på både den israelsk besatte Vestbred og i Gazastriben. Mindst 16 mennesker er blevet dræbt i protesterne i kølvandet på USA's beslutning.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Eventyret vender tilbage

Efter et langt pitstop er Jyllands-Postens JP Explorer igen på landevejen med redaktionens ekspedition nummer 25.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her