Europa

Norsk politi har undersøgt Peter Madsens dna-profil

Også svensk politi har planer om at gennemføre lignende tjek af den drabssigtedes dna.

Peter Madsen i sin ubåd juli 2017. Foto: Deadline Press

»Der er ingen resultater i Norge.«

Sådan lyder det onsdag eftermiddag fra det norske politi, der rutinemæssigt har tjekket drabssigtede Peter Madsens dna-profil med henblik på at undersøge uopklarede drabssager i Norge.

»Vi har ingen information, som tilsiger, at Madsen skal være involveret i uopklarede forbrydelser her i landet. Dog er dette et tjek, vi mener er rigtigt at gennemføre,« lød det tidligere på dagen fra Espen Erdal fra en specialenhed i norsk politi, der efterforsker gamle og uopklarede drabssager.

Kaptajn på ubåd er tavs efter fund af Kim Walls hoved

Tidligere på ugen kom det frem, at også svensk politi har planer om at gennemføre lignende tjek af Peter Madsens dna.

Det vil ske, når Danmark og Sverige fra 1. november får mulighed for at søge i hinandens dna-registre, rapporterede den svenske tv-station TV4.

»I løbet af november vil vi køre alle de drab, som vi ikke har opklaret, gennem det danske register, også Peter Madsens, det sker helt automatisk,« sagde kriminalkommissær Mattias Sigfridsson til tv-stationen.

Herhjemme er politiet i gang med at undersøge, om den 46-årige Peter Madsen kan sættes i forbindelse med uopklarede forbrydelser.

Blandt andet har Københavns Politi selv nævnt sagen om en japansk turist, der for mange år siden blev fundet dræbt og parteret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her