Oppositionen fastholder mistillid til svensk forsvarsminister

Afgangen af to ministre er ikke nok for Alliancen.

Artiklens øverste billede
De tre ministre er infrastrukturminister Anna Johansson, indenrigsminister Anders Ygeman og forsvarsminister Peter Hultqvist. Sidstnævnte er endnu ikke afskediget, som oppositionen kræver. Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet

De svenske oppositionspartier samlet i Alliansen er blevet enige om fortsat at støtte et mistillidsvotum mod landets forsvarsminister, Peter Hultqvist.

Alliansens ledere har her til eftermiddag været samlet til et timelangt møde, og det var her, det blev besluttet fortsat at kræve Hultqvists afgang.

Tidligere på dagen valgte statsminister Stefan Löfven at afskedige to ministre, men det er altså ikke nok for Alliansen.

Allerede kort efter Löfven sagde farvel til de to ministre krævede lederne fra Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna, at også forsvarsministeren burde ryge – et budskab alle i oppositionen nu bakker op om.

»Til trods for at han (Peter Hultqvist, red.), som indenrigsminister Anders Ygeman, fik informationer om sikkerhedsbristen i Transportstyrelsen i begyndelsen af 2016, samt at denne sikkerhedsbrist blev anset som alvorlig, afstod Peter Hultqvist fra at informere statsrådet, statsministeren og Riksdagen. Disse forhold har ikke ændret sig. Grundlaget for at vi begærer et mistillidsvotum mod Peter Hultqvist er derfor stadig eksisterende,« skriver partilederne i Alliansen i en fælles pressemeddelelse.

Stefan Löfven har endnu ikke kommenteret på Alliansens udmelding.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen