Annonce
Europa

May fortsætter forhandlinger med ultrakonservative DUP

Detaljerne mangler stadig at komme på plads i en aftale mellem premierministeren og potentielt støtteparti.

Lederen af det nordirske parti DUP, Arlene Foster, har nu sat sig sammen med premierminister Theresa May for at forhandle betingelser for et samarbejde. Foto: Charles McQuillan/AP

Forhandlingerne mellem den britiske premierminister, Theresa May, og det nordirske parti DUP (Det Demokratiske Unionistparti) fortsætter.

Det oplyser en talskvinde fra Theresa Mays kontor, selv om det tidligere blev meldt ud, at rammerne for en aftale allerede lå klar.

Theresa May og hendes konservative parti mistede ved parlamentsvalget torsdag flertallet i det britiske parlament.

Dermed har premierministeren brug for DUP's ti mandater for at få opbakning til hendes mindretalsregering.

- Premierministeren har talt med DUP i aften (lørdag) om at færdiggøre en aftale om tillid og opbakning, når parlamentet samles næste uge, siger Theresa Mays talskvinde.

Hun henviser til en aftale, hvor DUP bliver støtteparti for Theresa Mays konservative regering uden at indtræde i en formel koalition.

Det indebærer blandt andet, at DUP forpligter sig til at stemme for De Konservatives finanslov.

- Vi vil byde enhver aftale af den karakter velkommen, da det vil give den stabilitet og sikkerhed, som hele landet har brug for før og efter brexit-forhandlingerne, tilføjer talskvinden.

Meldingen kommer efter, at Theresa Mays kontor tidligere meldte ud, at DUP allerede havde accepteret en aftale mellem partierne.

Ifølge DUP har "diskussionerne være positive". Partiet tilføjer, at "forhandlingerne vil fortsætte i næste uge, hvor parterne vil arbejde på detaljerne i en aftale for det nye parlament".

Foreløbig vides det ikke, hvilke håndsrækninger det ultrakonservative parti kræver for at støtte Mays regering.

DUP er blandt andet modstandere af abort og ægteskab mellem homoseksuelle.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Mest læste Britisk valg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her