Beskeden til polakker efter brexit: »Forlad EU. Ikke flere polske skadedyr«
Den britiske folkeafstemning har tilsyneladende udløst en bølge af hadforbrydelser mod udlændinge.
Polakkerne er ikke de eneste.
Siden briterne torsdag stemte for at melde sig ud af EU, er der ifølge flere The Independent angiveligt blevet rapporteret flere end 100 tilfælde af hadforbrydelser og racistiske fornærmelser i landet.
Episoder, som synes at knytte sig til det faktum, at briterne nu har sagt farvel til Den Europæiske Union.
Eksempelvis havde nogen angiveligt malet racistisk graffiti på muren til den polske social- og kulturforening i Hammersmith i det vestlige London, og ifølge den lokale avis The Hunts Post vågnede flere indbyggere i Huntingdon fredag op til laminerede flyveblade, som nogen havde puttet gennem brevsprækken.
»Forlad EU. Ikke flere polske skadedyr,« lød beskeden, som blev videreformidlet på både engelsk og polsk.
Sedlerne blev også placeret på biler rundt omkring i området.
På de sociale medier berettede flere om andre fremmedfjendske hændelser.
»Bordet ved siden af mig siger til den polske servitrice: "Hvorfor er du så glad? Du skal hjem". Han og fruen begyndte at le. Modbydeligt,« skriver én på Twitter.
Channel 4-journalisten Ciaran Jenkins fortalte på Twitter, at han i løbet af fem minutters arbejde på et shoppingstrøg i byen Barnsley havde hørt tre forskellige, der råbte »send dem hjem«.
Den polske ambassadør Witold Sobków har fordømt de seneste dages episoder.
»Vi er chokerede og dybt bekymrede over de nylige tilfælde af fremmedfjendske fornærmelser rettet mod det polske samfund og andre bnritiske borgere med migrantbaggrund,« lyder det i en udtalelse på hjemmesiden og Twitter.
Politiet undersøger sagerne fra Hammersmith og Huntingdon.
Londons borgmester Sadiq Khan siger i en pressemeddelelse:
»Det er virkelig vigtigt, at vi er på vagt over for en stigning i antallet af hadforbrydelser eller fornærmelser fra dem, som kan finde på at bruge sidste uges folkeafstemning som undskyldning for at splitte os. Jeg har bedt vores politi om at være ekstra årvågent.«
Den 25-årige Agata Brzezniak, som har boet i Storbritannien, siden hun var 17, fortæller til The Independent om en kvinde, som få timer efter valgresultatet blev offentliggjort spurgte, om hun var polsk.
Da Agata Brzezniak svarede bekræftende, var kvindens svar til den 25-årige, at hun burde være bange, og at hun nu skulle anskaffe sig et visum, hvis hun ville blive.
Polakkerne er den næststørste indvandrergruppe i Storbritannien.