*

Europa

Tysklands regering har vedtaget en række asylstramninger

Asylsøgere skal bl.a. selv betale et mindre beløb for at deltage i integrationskurser.

Et midlertidigt asylcenter er blevet indrettet i den tidligere lufthavn Tempelhof. Tyskland modtog sidste år over en million flygtninge og migranter. Foto: Markus Schreiber/AP

Den tyske regering har godkendt et lovforslag fra indenrigsministeriet om stramninger af landets asylpolitik.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Koalitionspartierne CDU/CSU og SPD blev i sidste uge - efter ugelange forhandlinger - enige om aftalens indhold, der nu er blevet formelt vedtaget.

Ifølge dpa indeholder pakken en stramning af reglerne for familiesammenføring, hurtigere behandling af sager og bedre muligheder for at sende afviste asylsøgere fra såkaldte »sikre lande« som Tunesien og Marokko tilbage.

Tysk minister til afrikanske lande: Tag jeres afviste asylansøgere tilbage, eller vi tager bistanden fra jer

Fremover kan flygtninge, som er tildelt det, der hedder »begrænset beskyttelse«, ikke få familiesammenføring før efter to år.

Asylsøgerne skal desuden selv betale et mindre beløb for at deltage i de tyske integrationskurser.

Formand for den tyske pendant til Red Barnet, Heinz Hilgers, kritiserer stramningerne af reglerne for familiesammenføring for at »underminere alle flygtningebørns og kvinders rettigheder med et kunstgreb«.

Desuden kan stramningerne gøre børnene til lettere ofre for misbrug.

»De er - omstændighederne taget i betragtning - meget lette ofre,« siger han ifølge AFP til avisen Frankfurter Rundschau og tilføjer, at børnene »reelt er uden beskyttelse«, så længe de ikke er blevet registreret og taget hånd om af de tyske myndigheder.

Merkel: Flygtninge skal rejse hjem, når krigen er slut

Forbundskansler Angela Merkel og resten af den tyske regering har gennem længere tid været under pres for at nedbringe antallet af asylsøgere, som koster den tyske stat milliarder.

Angela Merkel har forsøgt at imødekomme kritikken, som også er kommet fra hendes egen politiske fløj, bl.a. ved at meddele, at hun forventer, at flygtningene kun bliver midlertidigt i Tyskland.

»Vi må sige til folk: I har kun en midlertidig tilladelse til at være her, og vi forventer, at når der er fred i Syrien igen, når Islamisk Stat er blevet besejret i Irak, at I så tager tilbage til jeres hjemland,« sagde Angela Merkel i sidste uge på en partikongres ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sidste år kom 1,1 mio. flygtninge og migranter til Tyskland. Det er uvist, hvor stor en del af dem, der har fået asyl.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her