Fire danskere deltager i den internationale magtelites sommerlejr

Årets Bilderberg-møde afholdes i Østrig, hvor deltagerne blandt andet skal diskutere krisen i Grækenland.

Artiklens øverste billede
Ligesom ved Bilderberg-mødet i København i 2014, er møderne, på grund af de mange deltagende erhvervs- og statsledere, sædvanligvis strengt bevogtet.

Samtidig med at danske politikere og interesseorganisationer har sat hinanden stævne til den danske magtelites sommerlejr i Allinge på Bornholm, starter et andet og knapt så folkeligt debatmøde i den østrigske by Telfs-Buchen.

Her mødes ca. 140 repræsentanter fra den absolutte politiske og økonomiske magtelite i den vestlige verden til det 63. Bilderbergmøde, for i hemmelighed at diskutere så forskellige emner som: kunstig intelligens, krisen i Grækenland, terrorisme og globalisering.

To tredjedele af deltagerne kommer fra Europa - resten fra USA. Og en tredjedel af deltagerne er politikere, mens de den resterende del er erhvervsledere, finansfolk, forskere og mediefolk. Alle er nøje udvalgt og inviteret til at deltage i mødet.

I år er der fire danskere på deltagerlisten til Bilderberg-mødet. Det er chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Ahrenkiel, direktøren for TV 2, Merete Eldrup, kontorchef i Udenrigsministeriets afdeling for stabiliserings- og sikkerhedspolitik, Christina Markus Lassen og Executive Vice President hos industrikoncernen Haldor Topsøe A/S, Ulrik Federspiel.

Federspiel, der er tidligere ambassadør og departementschef i Statsministeriet, er genganger fra sidste års Bilderberg-møde, der blev afholdt i København, og var også deltager på mødet i 2013, der blev afholdt i England.

Thomas Ahrenkiel, der ikke tidligere har deltaget på et Bilderberg-møde, blev i 2010 udnævnt som den første civile chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Inden da arbejdede han ligesom Ulrik Federspiel i Statsministeriet, hvor han var departementsråd, og i en periode var han ambassadesekretær på den danske ambassade i Bruxelles.

Merete Eldrup, der er administrerende direktør for TV 2, har ligesom Ahrenkiel og Federspiel en fortid i statsadministrationen, hvor hun blandt andet har været ministersekretær for den konservative finansminister Henning Dyremose, og sekretariatschef for Mimi Jacobsen, da denne var erhvervsminister. Senest har hun, inden hun kom til TV 2 i 2007, været direktør i JP/Politikens Hus.

Christina Markus Lassen, har siden 1997 blandt andet været ansat i Statsministeriet, hvor hun var særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen, og i Udenrigsministeriet, hvor hun blandt andet var dansk ambassadør for Syrien og Jordan.

I modsætning til tidligere Bilderberg-møder, er der i år ikke nogen danske ministre eller politikere på gæstelisten til det eksklusive selskab. Det var ellers tilfældet i 2014, hvor Margrethe Vestager deltog i sin egenskab af dansk vicestats- og økonomi- og indenrigsminister.

Tidligere har også Bjarne Corydon, Connie Hedegaard og Anders Fogh Rasmussen været inviteret til at deltage.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.