Annonce
Europa

Russisk motorcykelklub har fået forbud mod at krydse Polen

Natteulvene, der står Putin nær, får nej til at køre gennem Polen for at fejre sejr i Anden Verdenskrig.

Vladimir Putin deltog sammen med Natteulvene i en motorcykelfestival i 2011. Her ses han med klublederen Alexander Zaldostanov. Foto: Alexei Druzhinin/AP

Den polske regering har fredag meddelt Rusland, at det ikke vil tillade en russisk motorcykelgruppe med nære bånd til præsident Vladimir Putin at køre gennem Polen for at fejre sejren over Nazityskland for 70 år siden.

Beslutningen ventes yderligere at anspænde forholdet mellem de to lande, der allerede har lidt skade af den russiske intervention i Ukraine.

Polsk vrede over Putins bikervenner, som vil køre i Den Røde Hærs fodspor

Omkring 50 medlemmer af den nationalistiske motorcykelklub Natteulvene skal deltage i køreturen fra Moskva til Berlin. MC-banden er sortlistet af USA for at have deltaget i Ruslands anneksion af den ukrainske halvø Krim sidste år.

- Udenrigsministeriet har sendt en diplomatisk note til den russiske ambassade i Warszawa, som omhandler, at en organiseret motorcykelgruppe, der også inkluderer repræsentanter for Natteulvene, nægtes adgang til Polen, hedder det i en erklæring fra det polske udenrigsministerium.

Men ministeriet oplyser, at tre andre russiske motorcykelorganisationer får lov til at passere Polen.

Natteulvene og de øvrige motorcyklister indleder deres rejse fra Moskva lørdag og agter at køre gennem Hviderusland, Østrig, Slovakiet og Tjekkiet og Polen for at nå frem til Berlin 9. maj, der i Rusland fejres som 70-års-dagen for afslutningen af Den Store Fædrelandskrig.

De vil følge den rute, som førte de sovjetiske soldater til sejr i Berlin 1945.

Men trods Polens udmelding, vil Natteulvene ikke give sig.

- Vi aflyser ingenting. Polen er Polen; I dag går det denne vej, og i morgen en anden, siger en talskvinde for de såkaldte bikers.

Polen bekræfter køb af militært udstyr til milliarder

Natteulvenes leder, Aleksander Saldostanov, er ramt af amerikanske og canadiske sanktioner for sin støtte til Ruslands annektering af Krim for et år siden.

Han står Putin nær, og den russiske præsident har flere gange ladet sig fotografere som en hårdkogt biker i selskab med Natteulvene.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her