19-årig kvinde anholdt i Milano - ville dø som IS-martyr

Kvinde hylder drab på skolelæreren Samuel Paty i Frankrig sidste år. "Han fortjente det," hedder det.

Artiklens øverste billede
En kvinde, som hylder drabet på skolelæreren Samuel Paty, er anholdt i Italien. Arkivfoto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix

Politiet i Italien har onsdag anholdt en 19-årig kvinde, der er sigtet for at have ”erklæret sig parat til at blive martyr for Islamisk Stat”.

Kvinden, som både har boet i Kosovo og i Italien, var gift med en slægtning til en mand, Kujtim Fejzulai, som dræbte fire mennesker og sårede 20 andre i Wien sidste år, inden han blev dræbt af politiet. Det oplyser det italienske politi.

Kvinden, som i italienske medier omtales med initialerne B.T., flyttede for nylig til Milano for Kosovo, men har ifølge de italienske myndigheder været i konstant kontakt med sin mand og andre tilhængere af Islamisk Stat på sin hjemegn.

Politiet i Milano har fundet jihadistisk materiale på kvindens telefon sammen med fotografier af personer, som har begået angreb for IS.

De italienske myndigheder har også identificeret over 2000 beskeder over forskellige chatgrupper, hvor kvinden har runddelt materiale og ideologisk støtte til IS.

Politiet siger, at kvinden havde skrevet sammen med ”IS-krigeres koner”, og at hun i visse tilfælde havde tilbudt råd til nye uerfarne tilhængere af organisationen.

- Vi burde fejre jeres bryllup med AK47’ ere. Vi bør fejre, siger hun.

I en besked hyldes drabet på skolelæreren Samuel Paty i Frankrig i oktober sidste år. ”Det var en lektion til alle andre lærere. Han fortjente det,” hedder det.

Myndighederne i Milano har også offentliggjort en lydoptagelse, hvor kvinden synger om sin troskab over for IS og erklærer sig parat til at ofre sit liv.

- Hun erklærede sig selv villig til at døde som en martyr, siger anklageren Alberto Nobili, som udtrykker forskrækkelse over kvindens udsagn og ”isnende kulde”.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen