Europol beder om hjælp til at opklare overgreb: »En smule af din tid kan redde et barn«

Agenturet har frigivet billeder af tøj og andre ting, som har forbindelse til overgreb mod børn.

Agenturet Europol står i en række sager om overgreb på mindreårige på så bar bund, at man ikke har flere efterforskningsmæssige skridt at tage for at opklare sagen.

Derfor har Europol frigivet en række billeder af tøj, legetøj og andre ting, som figurerer på billeder eller videoer af overgreb eller misbrug af børn. Og nu beder man befolkningerne i Europa om hjælp til at identificere tingene og indberette, hvor de kan komme fra.

»Vi er overbeviste om, at jo flere øjne, der ser dette, desto flere spor vil vi have at gå efter, og det kan i sidste ende hjælpe med til at redde disse børn,« lyder det på Europols hjemmeside.

Helt konkret beder efterforskerne om, at folk kigger på tingene og vurdere, om de har set dem før eller ved, hvor tingene kan stamme fra. Indberetningen kan foregå anonymt. Når Europol har fundet ud af, hvor tingen kan stamme fra, vil myndighederne i det pågældende land få besked og kan derpå efterforske sagen videre.

»Forhåbentlig kan det hjælpe med at identificere både gerningsmand og offer,« lyder argumentet.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Der er bl.a. tale om særlige T-shirts, bukser, armbånd og strømper. Billederne er beskåret, så offentligheden ikke kan se andet end objekterne. Alle tingene, Europol ønsker hjælp til at identificere, kan ses og indberettes her.

Europol arbejder med grænseoverskridende kriminalitet i EU. Tidligere har agenturets afdeling for cyberkriminalitet samarbejdet med bl.a. det danske politi for at identificere mindreårige ofre for seksuelt misbrug.

Modellen, hvor EU-borgerne bliver bedt om at identificere ting for at hjælpe med at opklare sagerne, blev iværksat i juni 2017. Siden da har almindelige borgere indsendt tusindvis af tip og hjulpet med at identificere mindst ni ofre og retsforfølge mindst to seksualforbrydere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.