Anne-Elisabeth Hagen havde planer om at passe barnebarn på forsvindingsdagen

Norsk medie har fået nye oplysninger om det sidste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen. Få timer før Tom Hagen meldte hende savnet, talte hun kort med sin søn.

Artiklens øverste billede
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem Lørenskog øst for Oslo sidst i oktober. Foto: Vidar Ruud/AFP

Der er kommet nye detaljer om en central telefonsamtale i sagen om det mulige drab på den norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen. Hun forsvandt 31. oktober 2018, og siden har politiet ikke fundet hende eller fået livstegn fra hende.

Om morgenen klokken 09.14, få timer før hun blev meldt savnet, foretog den dengang 68-årige Anne-Elisabeth Hagen et opkald til sin søn - et opkald, der sandsynligvis var hendes sidste.

Det skriver det norske medie VG, der har fået adgang til oplysninger om telefonopkaldet, der hidtil har været hemmeligholdt.

»Politiet mener, at samtalen klokken 09.14 er det sidste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen. Vi ønsker ikke at kommentere yderligere på vores vurderinger vedrørende samtalen og heller ikke på andre tekniske spor, som kan have betydning i sagen«, siger Haris Hrenovica fra norsk politi til VG.

Anne-Elisabeth Hagens søn skal under afhøringer med politiet have fortalt, at han havde sovet dårligt natten til den 31. oktober 2018 og ikke var i humør til at snakke, hvorfor samtalen blev relativt kortfattet.

Indledningsvist blev sagen om Anne-Elisabeth Hagen efterforsket som en bortførelse med krav om løsesum, men i juni 2019 ændrede politiet hypotesen fra bortførelse til drab. Det var hendes ægtemand, den 70-årige milliardær Tom Hagen, der meldte sin hustru savnet til politiet 31. oktober 2018 omkring kl. 14.00. I april 2020 blev Tom Hagen selv anholdt og sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru. Han nægter sig skyldig i sigtelsen og nægter også at have medvirket til sin hustrus forsvinden i det hele taget.

Skulle passe barnebarn på forsvindingsdagen

Anne-Elisabeth Hagens opkald til sin søn om morgenen samme dag har lige siden efterforskningens begyndelse været et centralt omdrejningspunkt. Ifølge VG talte hun og sønnen om lønudbetalinger og om, at det var Halloween. Det har sønnen, skriver VG, fortalt under afhøringer med norsk politi. Han har også fortalt, at hans samtale med moderen, Anne-Elisabeth Hagen, også drejede sig om, at hun skulle passe hans barn senere på dagen.

Samtalen med sønnen var imidlertid ikke den eneste relevante oplysning, som politiet kunne hente fra Anne-Elisabeth Hagens telefondata. En halv time tidligere, klokken 08.45, talte hun med en ansat hos virksomheden Futurum, som Tom Hagen ejer, og hvor Anne-Elisabeth Hagen og sønnen på daværende tidspunkt også var ansat.

Også denne samtale handlede om løn, men derudover også om teaterstykket ’The Book of Mormon’, som Anne-Elisabeth Hagen havde set med sin mand og et par venner aftenen forinden, skriver VG. Under samtalen med Futurum-medarbejderen fortalte hun derudover, at hun og Tom Hagen muligvis ville tage til Kvitfjell senere på forsvindingsdagen den 31. oktober.

Den tur aflyste hun dog i en sms til et familiemedlem 14 minutter efter samtalen med Futurum-medarbejderen. Medarbejderen skal ifølge VG have fortalt norsk politi, at alt virkede som normalt - Anne-Elisabeth Hagen virkede til at have det godt, men hun tvivlede ifølge medarbejderen på, om hun ville komme på arbejde. VG har ikke oplysninger om den eventuelle årsag til denne tvivl.

Svarede ikke på to andre opkald

Tilbage står, hvad der er sket med Anne-Elisabeth Hagen i tidsrummet mellem opkaldet til sønnen klokken 09.14 og klokken 13.30, hvor Tom Hagen efter eget udsagn kommer hjem til sin adresse og finder et trusselsbrev, hvor ukendte gerningsmænd kræver ni millioner euro i kryptovaluta som løsesum for hans hustru.

Indtil videre har politiets efterforskning vist, at Anne-Elisabeth Hagen ikke tog sin telefon, da en elektriker, som hun havde en aftale med, ringede til hende 09.48, godt en halv time efter hun ringede til sin søn. Et andet familiemedlem forsøgte at ringe til hende lidt efter klokken 10 samme dag, men heller ikke dette opkald besvarer Anne-Elisabeth Hagen.

Tom Hagen fastholder sin uskyld i sagen og udlovede i denne måned en dusør på ti millioner norske kroner, svarende til knap 7 millioner danske kroner, for oplysninger, der kan føre til, at Anne-Elisabeth Hagen bliver fundet. Trods anholdelsen af Tom Hagen i april i år, valgte Landsretten den 7. maj at løslade ham fra varetægtsfængsling. Han er dog fortsat sigtet for drab eller medvirken til drab.

Foruden Tom Hagen er også en mand i 30’erne sigtet for grov frihedsberøvelse. Manden menes ifølge norsk politi at en relation til Tom Hagen samt at have kompetencer inden for kryptovaluta og it.

Dyk længere ned i detaljerne om den mystiske sag i Jyllands-Postens podcast ”Milliardærfruen der forsvandt” i foreløbigt fire episoder:

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.