Merkel er i karantæne efter møde med smittet læge

Tysklands forbundskansler blev fredag vaccineret af en læge, der nu er konstateret smittet med coronavirus.

Artiklens øverste billede
Angela Merkel er gået i karantæne efter mødet med en læge, der er smittet med coronavirus. Foto: Michael Kappeler/AFP

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er i karantæne, efter at hun blev vaccineret af en læge, der er smittet med coronavirus.

Hun vil dog fortsætte sit arbejde hjemmefra.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den tyske regering, som EU-korrespondenten fra avisen Die Welt har lagt på Twitter.

Den pågældende læge vaccinerede fredag Merkel mod pneumokokker, fremgår det af pressemeddelelsen.

Siden er det blevet kendt, at lægen er smittet med coronavirus, meddeler den tyske regeringstalsmand, Steffen Seibert, i pressemeddelelsen.

- Kansleren har besluttet at sætte sig selv i karantæne derhjemme, siger Seibert.

Merkel vil i de kommende dage blive testet mere end en enkelt gang for at finde ud af, om hun også er blevet smittet med coronavirus, siger Seibert.

Den 65-årige Merkel har været Tysklands øverste politiske leder i 15 år. Hendes helbred har generelt været robust, selv om hun i sommeren 2019 led af rystelser, der aldrig helt blev forklaret.

Derudover har hun ikke fejlet andet alvorligt end et bækkenbrud, som hun pådrog sig under en skiferie i 2014.

Forbundskansleren fik besked om, at hun har været i nærkontakt med en smittet person, efter at hun søndag havde holdt sin daglige pressekonference.

Her meddelte hun, at Tyskland nu indfører strikse tiltag i forsøget på at begrænse smittespredningen. Fremover vil det ikke være tilladt at være flere end to personer samlet i det offentlige rum.

Det såkaldte kontaktforbud gælder ikke på arbejdspladser og i hjemmet. Men andre steder er det kun tilladt at samles to og to.

Forbuddet gælder indtil videre i mindst to uger.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen