Vestager: Opbakning fra Lars Løkke betyder meget for mig

Statsministeren støtter Margrethe Vestagers kandidatur til toppost, og det glæder den danske kommissær.

Artiklens øverste billede
Margrethe Vestager. Foto: Francois Lenoir/Reuters

Flere stats- og regeringschefer erklærer fuld støtte til den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager som kandidat til posten som formand for EU-Kommissionen.

Da Vestager ankommer til et liberalt møde før et EU-topmøde om fordeling af topposter tirsdag i Bruxelles, hæfter hun sig ved støtten fra den danske statsminister.

- Jeg er meget glad for det, som Lars (Løkke Rasmussen, red.) har sagt i dag. Det betyder meget, og jeg tror også, at det betyder meget uden for Danmarks grænser, at man kan høre, at der er en opbakning, siger Vestager i Bruxelles.

Umiddelbart inden kommissæren ankom til formødet i palæet Egmont i det centrale Bruxelles, sagde Luxembourgs premierminister, Xavier Bettel, at "vi i Vestager har en stærk kandidat".

Den tidligere radikale leder sagde inden mødet, at hun umiddelbart regner med støtte.

- Det var det, der kom ud af Sibiu (et EU-topmøde 9. maj, red). Men nu må vi se. Det er meget tidligt. Jeg tror, at der er meget, der skal falde på plads, siger Margrethe Vestager.

Stats- og regeringschefer fra otte EU-lande, som er knyttet til den liberale EU-gruppe Alde, deltager i formødet i Bruxelles. Stats- og regeringschefer knyttet til andre politiske EU-grupper, holder formøder andre steder i byen.

Blandt de andre deltagere i Alde-mødet er den hollandske premierminister, Mark Rutte, den belgiske premierminister, Charles Michel, og den finske premierminister, Juha Sipilä.

Sidstnævnte blev spurgt, om han støtter Vestager, da han i hurtig gang passerede pressen på vej ind til mødet.

- Ja, sagde Sipilä.

Topmødet indledes klokken 18 med en drøftelse, hvor EU-Parlamentets formand er med. Derpå skal stats- og regeringscheferne tale sammen bag lukkede døre.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen