Annonce
Europa

Putin: Vi har fundet de mistænkte bag giftangreb i Storbritannien

Rusland afviser, at mistænkte bag giftangreb i Storbritannien arbejder for efterretningstjenesten GRU.

Alexander Petrov og Ruslan Boshirovn anklages for giftangrebet mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i Storbritannien i marts. Foto: Metropolitan Police/AP

Den russiske regering kender godt Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov, som de britiske myndigheder mener, at de står bag angrebet med nervegift på en russisk eksspion i Storbritannien.

Det oplyser Ruslands præsident, Vladimir Putin, onsdag ved et økonomisk forum i den russiske by Vladivostok.

- Vi har selvfølgelig undersøgt, hvem disse mænd er. Vi ved, hvem de er. Vi har fundet dem. Jeg håber, at de vil komme frem selv og præsentere dem selv. Det vil være bedre for alle, siger Vladimir Putin.

Den britiske premierminister, Theresa May, har forklaret, at de to mænd skulle være medlemmer af den russiske efterretningstjeneste GRU. Det benægter Putin, der siger, at begge mænd er civilister.

- Der er intet særligt eller endda kriminelt ved dem. Det forsikrer jeg jer. Det vil vi få at se snart, siger Putin.

- De er civilister selvfølgelig. Jeg vil gerne rette en appel til dem, så de kan høre os i dag. De vil kommer til jer(medierne, red.) et eller andet sted.

Ifølge den britiske anklagemyndighed ankom de to mænd til London 2. marts. Her boede de, indtil de tog til den britiske by Salisbury 4. marts.

Her blev den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter, Julia, senere fundet på en bænk i byen samme dag. Ifølge myndighederne var de angrebet med nervegiften Novichok, som var blevet smurt på deres dør.

Derudover blev en 45-årig mand og 44-årig kvinde også forgiftet i byen Amesbury af samme nervegift. Britisk politi mener, at parret kom i kontakt med efterladt gift fra attentatet mod Sergej og Julia Skripal.

Kvinden døde senere.

Sergej Skripal har tidligere været oberst i den russiske efterretningstjeneste. Han har angiveligt udleveret navne på dusinvis af russiske agenter til den britiske efterretningstjeneste, MI6.

Hele episoden har ført til diplomatisk krise mellem Storbritannien og Rusland.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her