Annonce
Europa

Merkel: Nord Stream 2 gør os ikke afhængige af Rusland

Tysklands forbundskansler sender klart signal til EU-partnere om omstridt russisk gasrørledning.

USA har lagt pres på Tyskland for at stoppe gasledningen, der skal føre russisk gas under Østersøen til Vesteuropa. Arkivfoto: Jens Büttner/AP

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger, at hun ikke tror på, at gasledningen Nord Stream 2 vil gøre EU mere afhængig af Rusland. Hun fremsatte udtalelsen i Georgiens hovedstad, Tblisi, fredag.

- Den planlagte gasrørledning, som skal bringe gas direkte fra Rusland til Tyskland gennem Østersøen, vil ikke gøre forbundsrepublikken afhængig af Rusland på energiområdet, siger Merkel, der talte til universitetsstuderende i den georgiske hovedstad.

Merkel har under sit besøg i landene i det urolige Kaukasus understreget, at Tyskland ønsker, at Rusland fortsat skal levere en del gas gennem Ukraine - også efter at Nord Stream 2 er bygget.

Kritikere af gasrørledningen, som udvikles af den russiske gigantvirksomhed Gazprom, frygter, at Ukraine vil miste store indtægter som transitland, når den nye gasrørledning kommer.

Merkel drøftede i sidste weekend gasrørledningen med den russiske leder, Vladimir Putin.

Ved et møde med Putin i Berlin lørdag understregede Merkel, at hun forventer, at Ukraine fortsat skal have en rolle i Nord Stream 2-projektet.

- Både Putin og Merkel ser udelukkende Nord Stream 2-projektet som et kommercielt foretagende, sagde Putins talsmand, Dmitrij Peskov.

USA har lagt pres på Tyskland for at stoppe gasledningen, der skal føre russisk gas under Østersøen til Vesteuropa.

USA's argument er, at gasledningen vil øge Tysklands afhængighed af russiske energiressourcer. Flere lande i EU støtter det amerikanske argument, særligt Polen.

Forholdet mellem Tyskland og Rusland har været anspændt siden Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her