Annonce
Europa

Svensk politi trækker råd til kvinder tilbage: »En meget uheldig og uklar udtalelse«

Inden for kort tid har Malmø været ramt af flere sager om voldtægt.

Kvinder bør ikke gå alene rundt i Malmø efter mørkets frembrud.

Sådan lød rådet fra det lokale politi i den svenske storby søndag efter en række voldtægtssager.

På et pressemøde mandag har politiet imidlertid valgt at trække rådet tilbage, skriver Sydsvenskan.

»Vi fraråder ikke folk at bevæge sig alene rundt i samfundet. Det var en meget uheldig og uklar udtalelse fra politiet, som desværre er blevet spredt vidt og bredt,« lød det fra områdechefen, Mats Karlsson, på pressemødet.

Inden for kort tid er Malmø blevet ramt af flere voldtægtssager. Senest blev en 17-årig pige natten til lørdag udsat for en grov gruppevoldtægt på en legeplads i Malmø-bydelen Sofielund.

Den unge kvinde blev ifølge politiet ikke alene voldtaget af flere ukendte gerningsmænd, men også mishandlet i hvad politiet beskriver som en »meget alvorlig forbrydelse«.

»Disse rovdyr (gerningsmændene, red.) går efter enlige kvinder, som færdes alene. Man bør derfor ikke bevæge sig ud på egen hånd i mørke områder, men følges ad to eller i grupper,« lød det søndag fra Anders Nilsson, gruppechef i efterforskningsafdelingen hos politiet i Malmø.

Politi efter flere voldtægter i Malmø: Kvinder bør ikke gå ude alene

Voldtægten er den tredje i Malmø på kun lidt over en måned.

I november blev to andre kvinder udsat for samme forbrydelse; den ene i boligområdet Södervärn og den anden i bydelen Segevång. Fælles for sagerne er, at voldtægterne blev begået udendørs mellem midnat og kl. 03.00 om natten, og alle ofrene var kvinder, der færdedes alene.

På nuværende tidspunkt har politiet ingen spor, der tyder på, at gerningsmændene er de samme, men omvendt udelukker man heller ikke en sammenhæng mellem sagerne.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, fordømte søndag voldtægtsbølgen i Malmø.

»Det er uacceptabelt, at folk ikke tør gå ud. Politiet skal og vil få flere ressourcer, og vi tilfører nu endnu flere ressourcer til myndighederne, end de har bedt om,« sagde han i en udtalelse til SVT.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Klubhuset for Hollywoods danske stjerner

På Hollywood Boulevard i Los Angeles kan Nordens førende musikere, skuespillere og kunstnere nu samles under et tag. Nephew-guitaristen Kristian Riis har skabt kulturambassaden Nordic LA, der skal hjælpe skandinaver fra den kreative branche med at slå igennem i USA.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her