Annonce
Europa

17-årig pige blev gruppevoldtaget i Malmø: Nu fraråder politiet kvinder at gå ude alene

En 17-årig pige blev udsat for en ualmindelig grov gruppevoldtægt i Malmø denne weekend. Sagen er den tredje på kort tid, og det får nu politiet til at advare kvinder om at færdes alene efter mørkets frembrud.

Politiet i Malmø opfordrer kvinder til at færdes sammen emd andre efter tre sager om voldtægter inden for en måned. Arkivfoto: Svensk Politi

Denne weekend blev Malmø ramt af den tredje voldtægtssag på kort tid, og det har nu fået politiet til ligefrem at advare kvinder om at færdes alene ude efter mørkets frembrud.

Sent natten til lørdag blev en 17-årig pige udsat for en ekstremt grov gruppevoldtægt på en legeplads i Malmø-bydelen Sofielund. Den unge kvinde blev ifølge politiet ikke alene voldtaget af flere ukendte gerningsmænd men også mishandlet i hvad politiet beskriver som en »meget alvorlig forbrydelse.«

Politiet arbejder nu på højtryk for at opklare sagen, men indtil efterforskningen er kommet videre, opfordrer ordensmagten til at borgere i Malmø udviser ekstra påpasselighed og »sund fornuft«.

Svensk politi har løsladt én af de mistænkte for synagogeangreb

Kvinder frarådes ligefrem at færdes alene på mørke gader i aften- og nattetimerne, skriver SVT Nyheter. Politiet opfordrer i stedet kvinderne til at følges ad to-og-to eller i grupper eller alternativet at tage en taxa.

Opdatering:
  • Svensk politi beklager: Mandag har svensk politi trukket advarslen til Malmø-kvinder tilbage og beklaget den »uheldige« og »uklare« udtalelse.
  • Læs mere her.
»Jeg vil sige, at man bør udvise ekstra forsigtighed og måske ikke gå alene uden at tænke sig om, før vi får klarlagt, hvad der er sket,« siger Anders Nilsson, gruppechef i efterforskningsafdelingen hos politiet i Malmø til SVT Nyheter.

»Disse rovdyr (gerningsmændene, red.) går efter enlige kvinder, som færdes alene. Man bør derfor ikke bevæge sig ud på egen hånd i mørke områder, men følges ad to eller i grupper,« fortsætter han.

Politiet fik anmeldelsen om gruppevoldtægten ved tre-tiden natten til lørdag. Det meste af den efterfølgende dag arbejdede teknikere for at sikre spor på gerningsstedet, mens betjente indsamlede tips fra offentligheden og skaffede overvågningsmateriale fra området.

Også søndag var politiet til stede på legepladsen, hvor voldtægten fandt sted, skriver SVT.

Efterforskningen peger i retning af, at gerningsmændene er relativt unge mænd, men politiet har hverken meldt alder, antal eller signalement ud. Alligevel er offentligheden blevet bedt om hjælp til at opklare den brutale sag.

Sverige: Mikrofoner skal opfange skud og skrig i udsatte boligområder

Voldtægten er som nævnt den tredje i Malmø på kun lidt over en måned. I november blev to andre kvinder udsat for samme forbrydelse; den ene i boligområdet Södervärn, og den anden i bydelen Segevång. Fælles for sagerne er, at forbrydelserne blev begået udendørs mellem midnat og kl. 03 om natten, og alle ofrene var kvinder, der færdedes alene.

På nuværende tidspunkt har politiet dog ikke spor, der tyder på, at gerningsmændene er de samme, men omvendt udelukker man heller ikke en sammenhæng mellem sagerne.

Sveriges socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven fordømte søndag voldtægtsbølgen i Malmø:

»Det er uacceptabelt, at folk ikke tør gå ud. Politiet skal og vil få flere ressourcer, og vi tilfører nu endnu flere ressourcer til myndighederne, end de har bedt om,« sagde han i en udtalelse til SVT.

Opdatering: Dagen efter har svensk politi trukket opfordringen tilbage og beklaget den »uheldige« udtalelse. Læs mere her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Klubhuset for Hollywoods danske stjerner

På Hollywood Boulevard i Los Angeles kan Nordens førende musikere, skuespillere og kunstnere nu samles under et tag. Nephew-guitaristen Kristian Riis har skabt kulturambassaden Nordic LA, der skal hjælpe skandinaver fra den kreative branche med at slå igennem i USA.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her