Annonce
Asien

Vietnams værste uvejr i årevis har kostet 68 livet

Flere provinser i Vietnam er ramt af oversvømmelser og jordskred. Tusindvis af boliger står under vand.

Nhan Sinh

68 mennesker er de seneste dage omkommet i Vietnam som følge af oversvømmelser og jordskred, der er udløst af et tropisk lavtryk.

Desuden er 34 personer meldt savnet, oplyser myndighederne søndag.

Dødsfaldene fordeler sig på en håndfuld provinser i den centrale og den nordlige del af Vietnam, som de seneste uger har fået store mængder regn.

Uvejret med kraftig regn beskrives som det værste i årevis i landet. I løbet af fire dage denne uge er der visse steder faldet op til 700 millimeter regn.

Titusindvis af boliger og andre bygninger er beskadiget, og flere end 34.000 hjem står under vand eller er begravet i mudder.

Myndighederne anslår, at over 230.000 husdyr er omkommet i vandmasserne.

Vietnam rammes ofte af tropiske storme mellem maj og oktober. På grund af en lang kystlinje er Vietnam særligt udsat for uvejr og oversvømmelser.

Store landbrugsområder er oversvømmet. Blandt andet i Hanoi-området, hvor et dige er brudt sammen og ødelæggelserne er store.

En ny storm ventes at trække ind over landet om kort tid.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her