*

Asien

Næsten 900 år gammel kinesisk skål solgt for 240 millioner kroner på auktion

Den lille skål måler blot 13 cm i diameter, men har sat verdensrekord.

Skålen stammer fra det nordlige Songdynasti, der var en del af et kinesisk kejserdynasti i årene 960-1279. der Foto: Kin Cheung/AP Photo

En lille, blågrøn skål satte tirsdag verdensrekord, da den blev solgt for 240 mio. kr. ved en auktion hos auktionshuset Sotheby's i Hong Kong, skriver Channel NewsAsia.

Den knap 900 år gamle skål med en diameter på 13 cm er tidligere blevet brugt til at vaske børster, oplyses det.

Det, der gør skålen speciel, er, at den blev brændt i ovn i det nordlige Songdynasti. Ovnene her havde kun en kortvarig produktion, der varede omkring to årtier.

Skålen blev solgt til en anonym køber efter 20 minutters intens budkamp. At prisen blev presset så højt op, skyldes formentlig interessen fra særligt kinesiske købere.

»I løbet af de sidste 20 år har vi oplevet en stor tilgang af købere fra Kina. Vi fylder rummet med nye priser og nye interesser, og det er det, der virkelig har drevet prisen i dag (tirsdag, red.),« siger Sotheby's viceformand for Asien, Nicolas Chow, til Channel NewsAsia.

Den tidligere indehaver af verdensrekorden som det dyreste kinesiske keramik var en 500 år gammel "kyllingekop" fra Mingdynastiet, som blev solgt for 228 mio. kr. i Hong Kong i 2014.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her