Politiet i Sydkorea har fundet Seouls borgmester død

Efter en dags eftersøgning af den forsvundne borgmester i millionbyen Seoul har politi fundet ham død.

Artiklens øverste billede
Seouls borgmester Park Won-soon er meldt savnet. Foto: Reuters

Borgmesteren i Sydkoreas hovedstad, Seoul, Park Won-soon, er torsdag dansk tid fundet død. Gennem hele dagen har sydkoreansk politi ledt efter borgmesteren, der blev meldt savnet af sin familie tidligere på dagen.

Kort efter midnat lokal tid oplyser sydkoreansk politi ifølge nyhedsbureauet Yonhap, at man har fundet borgmesteren død.

En talsperson for politiet i Seoul oplyser, at der ikke er tegn på, at der er sket en forbrydelse. Der vil dog blive foretaget grundige undersøgelser, oplyser talspersonen Choi Ik-soo.

Den 64-årige borgmester i den sydkoreanske millionby blev torsdag blevet meldt savnet af sin datter ifølge Yonhap.

Datteren oplyste klokken 17.17 lokalt tid, at hendes far havde forladt sit hjem omkring fire til fem timer tidligere og ikke var set siden.

Sydkoreansk politi indledte en eftersøgning med droner og hunde. Det seneste kendte spor af borgmesteren var ifølge Yonhap, at hans mobiltelefon har afgivet et signal nær et tempel i den nordøstlige del af Seoul.

Borgmesterens datter har ifølge Yonhap fortalt, at borgmesteren forlod sit hjem med ord, der kunne lyde som et testamente. Borgmesteren havde angiveligt slukket sin telefon.

Ifølge borgmesterkontoret i Seoul var borgmesteren ikke mødt på arbejde af helbredsårsager.

Tidligere havde kontoret oplyst, at han havde aflyse hele sit program for dagen på grund af "uundgåelige omstændigheder".

Ifølge nyhedsbureauer AFP og Reuters er Park Won-soon en prominent politiker i Sydkorea.

Det illustreres ifølge begge af, at Park Won-soon har været nævnt som en mulig præsidentkandidat i 2022 for den nuværende præsidents liberal parti, Demokraterne.

Yonhap spekulerer derimod i, at der kan lure en anklage mod Park Won-soon om et seksuelt overgreb.

Det fremgår ikke, hvad Yonhap bygger sin spekulation på. Men angiveligt har en af Park Won-soons tidligere sekretærer indgivet en klage mod borgmesteren.

Adspurgt til spekulationen oplyser politiets talsperson Choi Ik-soo, at der er modtaget en anmeldelse af Park Won-soon uden at specificere for hvad.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen