Annonce
Asien

Sydkorea sender ekspræsident 25 år i fængsel for korruption

Sydkoreas højesteret skærper bestikkelsesdømte Park Geun-hyes dom fra april på 24 års fængsel med et år.

Den 66-årige Park Geun-hye blev i marts 2017 afsat som præsident af Sydkoreas forfatningsdomstol som følge af sin rolle i en skandale, der sendte rystelser gennem toppen af landets erhvervsliv og politiske elite. Foto: Lee Jin-man/AP

Sydkoreas højesteret har fredag idømt den tidligere præsident Park Geun-hye 25 års fængsel i en omfattende sag om korruption og magtmisbrug.

Det skriver nyhedsbureauet Yonhap ifølge Reuters.

Dermed har højesteret skærpet hendes straf fra april med et år. Den 6. april blev Park Geun-hye således idømt 24 års fængsel for blandt andet magtmisbrug, bestikkelse og afpresning.

Anklagemyndigheden appellerede denne afgørelse og søgte om en hårdere straf.

I juli blev Park Geun-hye idømt yderligere otte års fængsel for ulovligt at have taget imod penge fra landets efterretningstjeneste.

Ekspræsidenten har siddet fængslet i over et år.

Hun har hele tiden fastholdt, at hun er et uskyldigt offer for politisk hævn. Hun har ikke deltaget i retsmøder siden oktober sidste år.

Den 66-årige Park Geun-hye blev i marts 2017 afsat som præsident af Sydkoreas forfatningsdomstol som følge af sin rolle i en skandale, der sendte rystelser gennem toppen af landets erhvervsliv og politiske elite.

Sagen har også tråde til Danmark og en ung sydkoreansk dressurrytter, som 1. januar 2017 blev anholdt af politiet i Nordjylland. Hun er siden blevet udleveret til Sydkorea.

Den unge kvinde er datter af Choi Soon-sil, der gennem årtier har været en af ekspræsident Parks nærmeste veninder og indtager en hovedrolle i den omfattende skandale.

Choi Soon-sil blev i februar i år dømt til 20 års fængsel ved en domstol i Seoul.

Choi blev fundet skyldig i sammen med ekspræsident Park at have presset millioner ud af kæmpevirksomheder som Samsung og Hyundai, skriver nyhedsbureauet AP.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her