Annonce
Asien

»I Taiwan er alle bjørne lige«

Disneys nye film om Peter Plys er blevet sortlistet i Kina.

Den honningbegejstrede og glade bjørn Peter Plys er blevet sortlistet i Kina. Foto: Disney.

Det officielle Taiwan kom tirsdag med en stikpille til Kina i forhold til deres beslutning om at udelukke en ny film om Peter Plys fra det kinesiske marked.

Taiwans Udenrigsministerium har lagt et billede på deres Twitter-konto med et billede af deres turistmaskot, Oh! Bear, med en tekst, hvor maskotten giver udtryk for, at den er bestyrtet over, at hans fætter, Peter Plys, er blevet sortlistet af de kinesiske myndigheder

Samtidigt gør Udenrigsministeriet opmærksom på, at alle bjørne er ligestillet i Taiwan, og at Disneys nye filmversion, ”Christopher Robin”, om den lille, gule, honningelskende bamse, vil blive vist i hele landet.

De kinesiske myndigheder har ikke givet nogen forklaringer på, hvorfor børnefilmen ikke kan blive vist i landet, men forklaringen kan ligge i de mange memes, hvor den kinesiske præsident Xi Jingping bliver sammenlignet med Peter Plys.

Memes med Peter Plys og Xi er blevet en umiddelbart uskyldig måde for bl.a. kinesere at drille deres leder på.

Ifølge The Guardian startede det hele tilbage i 2013, hvor et billede af Peter Plys og Tigerdyret blev sammenlignet med et billede af Xi og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama.

Det skete igen under et møde med den japanske præsident, Shinzo Abe, og Xi tilbage i 2014. Her blev et akavet håndtryk mellem de to ledere sammenlignet med et håndtryk mellem Peter Plys og Æsel.

Og det lader ikke til, at den kinesiske regering kan se spøgen med sammenligningerne. Siden 2013 har censuren i Kina fjernet mange billeder, hvor Xi og Peter Plys indgår i en sammenhæng.

Ifølge firmaet Global Risk Insights er det kinesiske styre bange for, at sammenligningerne med landets leder og Peter Plys kan underminere Xis værdighed.

”Christopher Robin”, der er baseret på Alan Alexander Milnes børnebøger om Peter Plys, fik dansk premiere i foråret.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her