Annonce
Asien

Dansk firma skal bygge kæmpe bro- og tunnelprojekt i Kina

To kunstige øer, to kæmpe broer og verdens bredeste sænketunnel er en del af det store projekt.

Danske COWI og arkitekterne Dissing+Weitling har vundet et stort anlægsprojekt, der skal forbinde to af Kinas største byer på tværs af en travlt besejlet flod, hvor tyfonerne ofte hærger.

Avis: Nordkorea overvejer topmøder med Japan og Rusland

Millionbyerne Shenzhen og Zhongshan ligger på hver deres side af Pearl River i Guandong-provinsen i det sydlige Kina. Det er disse to byer, der nu skal forbindes med et gigantisk byggeprojekt.

Trump og Xi udveksler forsonende ord

Det 24 kilometer lange bro- og tunnelprojekt får i alt to broer, hvor den længste hængebro får et brofag på 1.588 meter, men det mest markante ved projektet er vel nok den lange og meget brede sænketunnel.

Tunnelen bliver den bredeste i verden med op til 70 meter på tværs. Den starter ved en kunstig ø, som skal etableres som en del af projektet. Det bliver dog ikke blot en ø til gennemgående trafik. Den skal også huse konferencefaciliteter, kontorer og restauranter samt en promenade.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her