Annonce
Asien

Dansk firma skal bygge kæmpe bro- og tunnelprojekt i Kina

To kunstige øer, to kæmpe broer og verdens bredeste sænketunnel er en del af det store projekt.

Danske COWI og arkitekterne Dissing+Weitling har vundet et stort anlægsprojekt, der skal forbinde to af Kinas største byer på tværs af en travlt besejlet flod, hvor tyfonerne ofte hærger.

Avis: Nordkorea overvejer topmøder med Japan og Rusland

Millionbyerne Shenzhen og Zhongshan ligger på hver deres side af Pearl River i Guandong-provinsen i det sydlige Kina. Det er disse to byer, der nu skal forbindes med et gigantisk byggeprojekt.

Trump og Xi udveksler forsonende ord

Det 24 kilometer lange bro- og tunnelprojekt får i alt to broer, hvor den længste hængebro får et brofag på 1.588 meter, men det mest markante ved projektet er vel nok den lange og meget brede sænketunnel.

Tunnelen bliver den bredeste i verden med op til 70 meter på tværs. Den starter ved en kunstig ø, som skal etableres som en del af projektet. Det bliver dog ikke blot en ø til gennemgående trafik. Den skal også huse konferencefaciliteter, kontorer og restauranter samt en promenade.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her