Annonce
Asien

Vietnam slipper lettere fra frygtet storm end ventet

Hundredtusinder af evakueret fra deres hjem i Vietnam på grund af en tyfon. Tirsdag er tyfonen nedgraderet.

Huse i det sydlige Mekong-delta blev også i 2011 udsat for store oversvømmelser, hvilket kostede over 40 mennesker livet. Foto: AP/Vietnam News Agency, Duc Tam

Tyfonen Tembin, der var ventet at ramme Vietnam tirsdag, er blevet nedgraderet til et tropisk lavtryk.

Dermed slipper Vietnam for den frygtede tyfon, som har kostet mindst 160 mennesker livet, da den i weekenden fejede ind over det sydlige Fillippinerne som en tropisk storm.

På grund af tyfonen blev hundredtusindvis af mennesker evakueret fra Mekong-deltaet i Vietnam, hvor myndighederne forberedte sig på tyfonen Tembins ankomst.

Nationale vejrtjenester havde forventet, at stærke vinde og kraftig regn kunne forårsage omfattende skader i det sårbare land, hvor huse ikke er bygget til at kunne klare det voldsomme vejr.

Den nationale tv-station VTV rapporterer, at flere hundredtusinder af mennesker er blevet evakueret fra deres hjem, der hovedsageligt er bygget af tinplader og træ.

I byen Vung Tau har tusindvis af fiskere indstillet deres månedlange fisketure for at vende tilbage til kysten.

Tyfoner og storme rammer sjældent Mekong-deltaet. Men i 1977 fejede den tropiske storm Linda gennem landet og dræbte 770 mennesker og efterlod flere end 2000 savnet.

I weekenden efterlod Tembin flere end 160 mennesker døde i det sydlige Filippinerne. De fleste omkom i jordskred som følge af kraftig regn. Andre 171 savnes fortsat.

På et tidspunkt lød dødstallet fra Filippinerne på mindst 240. Myndighederne har dog siden nedjusteret det. Der kan være sket dobbelttælling midt i forvirringen, lyder forklaringen.

Mandag befandt flere end 97.000 mennesker sig fortsat i sammenlagt 261 evakueringscentre i det sydlige Filippinerne.

Andre 85.000 var fortsat fordrevet fra deres hjem og opholder sig andre steder, oplyser myndighederne.

De hårdest ramte områder er provinserne Lanao del Norte og Lanao del Sur samt halvøen Zamboanga.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her