Annonce
Asien

Forsvarsadvokat: Kim Jong-uns halvbror havde modgift på sig, da han blev myrdet

Det er uvist, om Kim Jong-nam nåede at gøre brug af Atropine, inden han døde.

Kim Jong-nam var den ældste søn af den tidligere, afdøde leder af Nordkorea Kim Jong-il. Arkivfoto: Shizuo Kambayashi/AP Photo

Halvbroderen til Nordkoreas leder, Kim Jong-nam, havde modgift til nervegiften VX i sin taske, da han i februar angiveligt blev snigmyrdet i en lufthavn i Malaysia, skriver CNN.

Det er forsvarsadvokaten Hisyam Abdullah, der repræsenterer en af de to kvinder, der er sigtet for mordet på ham, som kommer med den udmelding.

Kim Jong-nam skulle angiveligt have haft 12 ampuller med modgiften Atropine i sin skuldertaske, da han gik rundt i Kuala Lumpur-lufthavnen. Herfra skulle han efter planen være fløjet til Macau i Kina.

Kemiker: Kim Jong-uns halvbror havde gift i øjet og blodet

Overvågningsbilleder fra lufthavnen har vist, hvordan han blev han forgiftet af to kvinder, der påførte gift i hans ansigt med en klud. 15-20 minutter senere døde Kim Jong-nam.

En kemiker har siden fastslået, at nordkoreaneren havde omkring 1,4 gange den dødelige dosis af den ultrapotente nervegas VX i ansigtet.

Nervegassen er klassificeret som et masseødelæggelsesvåben af FN og blev fundet i Kim Jong-nams ene øje og i hans blod, ligesom den blev fundet på hans skjortekrave og -ærmer.

Kaos i lufthavn: Mistænkte for mordet på Kim Jong-uns halvbror besøgte gerningsstedet

At Kim Jong-nam angiveligt bar rundt på Atropine, som har til formål at beskytte mod nerve- og insektgift, tyder på, at han formentlig frygtede at blive dræbt netop ved hjælp af nervegift.

Det er uvist, om nordkoreaneren nåede at gøre brug af modgiften, inden han døde.

De to sigtede kvinder - en 25-årig indonesisk kvinde og en 29-årig vietnamesisk kvinde - har forklaret, at de troede, de deltog i et tv-show med skjult kamera. Foto: Daniel Chan/AP Photo

Retssagen mod de to kvinder, som er sigtet for mordet på Kim Jong-nam, blev indledt den 1. oktober. Under retssagen er det bl.a. kommet frem, at den nordkoreanske leders halvbror havde omkring 700.000 kr. i kontanter i sin taske.

Nordkorea har siden hændelsen benægtet enhver indblanding i mordet på den 45-årige Kim Jong-nam. Styret har i stedet hævdet, at han døde af et slagtilfælde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her