*

International

Kvindelige fabriksarbejdere for Nike, Puma og Asics besvimer ofte under arbejdet i Cambodja

Fire globale tøj- og sportsmærker vil nu undersøge forholdene for medarbejderne.

»Vi tager sagerne med besvimede medarbejdere meget alvorligt, da de både kan være et tegn på, at der skal gøres noget for den enkelte medarbejder og forholdene på fabrikken,« lyder det fra Nike i en meddelelse til The Guardian.

I løbet af tre dage i november kollapsede 360 medarbejdere.

Der var tale om kvinder, der arbejder i op til ti timer om dagen seks gange om ugen på fabrikker, hvor temperaturen kan komme op omkring 37 grader.

Mere end 500 medarbejdere ved fabrikker i Cambodja, der leverer produkter til Nike, Puma, Asics og VF Corporation, er blevet sendt på hospitalet i løbet af det seneste år.

Det sker ofte, fordi kvinderne besvimer under arbejdet på grund af dårlig udluftning, udmattelse og i enkelte tilfælde røg på fabrikkerne.

Oplysningerne er kommet frem gennem et samarbejde mellem mediet The Guardian og det danske medie og researchcenter Danwatch.

Et af problemerne er, at kvinderne presser sig selv til at arbejde over, da mange af dem er ansat på korte kontrakter, lyder det fra flere eksperter.

»Der bliver ikke gjort de nødvendige investeringer for at forbedre arbejdsforholdene eller at sikre en ordentlig løn. Det bør være en klar indikator på, at der er brug for drastiske ændringer, når ens medarbejdere besvimer,« siger han til The Guardian.

De fire firmaer, der primært producerer sportstøj, slår fast, at man er ved at undersøge de omtalte episoder.

23 såret i en ulykke på H&M-fabrik

Nike har blandt andet retningslinjer for, at temperaturen ikke må overstige 30 grader på fabrikker, der producerer for firmaet.

»Vi tager sagerne med besvimede medarbejdere meget alvorligt, da de både kan være et tegn på, at der skal gøres noget for den enkelte medarbejder og forholdene på fabrikken,« lyder det fra Nike i en meddelelse til The Guardian.

Derudover påpeger firmaerne, at sagerne med besvimede medarbejdere er »komplekse«, men at de vil undersøge arbejdsforholdene på fabrikkerne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her