Udsolgt Noma lokker med mad over ild i mexicansk jungle
Onsdag åbner Noma en midlertidig restaurant i Mexico. Konceptet skal nok holde, vurderer madanmelder.
Mad over åben ild udenfor forbinder de færreste nok med eksklusiv gourmetmad.
Ikke desto mindre er det konceptet for Nomas nye pop op-restaurant, der åbner onsdag i det Caribiske Hav i Tulum i Mexico.
Selv om konceptet lyder specielt, skal det nok blive en succes for Noma og køkkenchef og medejer René Redzepi, mener Morten Vilsbæk, der er formand for Danske Madanmeldere.
- Restauranten har opbygget en stor hype om sig, og det i junglen i Mexico er så smalt og specielt, at det har appel til et internationalt publikum. Mange med penge er interesserede i at rejse for denne oplevelse, siger Morten Vilsbæk.
Restauranten er udendørs og ligger tæt omsluttet af junglen. Prisen for en middag i junglen er 600 dollar, hvilket er cirka 4.000 kroner per person.
- René Redzepi kan skabe en forbindelse til det område, han er i, og anrette det på en tallerken. Han går ud og ser, hvad der gror lokalt, og det er han skrap til, siger Morten Vilsbæk.
Nomas restaurant i Mexico holder åbent fra 12. april til 28. maj, og ifølge Nomas hjemmeside er der helt udsolgt.
/ritzau/