Annonce
International

Tovtrækkeri om atomprogram fortsætter efter søvnløs nat

Irans udenrigsminister "håber inderligt," at Vesten vil gribe enestående chance for at indgå en aftale.

Tovtrækkeriet om Irans atomprogram har stået på hele natten i den schweiziske by Lausanne, og udenrigsministrene fortsætter ved forhandlingsbordet torsdag, da man angiveligt er tæt på en aftale.

Processen mod en historisk aftale, der på den ene side skal sikre, at Iran ikke udvikler atomvåben og på den anden lette sanktionerne mod iranerne, kørte fast natten til torsdag.

Den overordnede politiske ramme skulle allerede være på plads, men der opstod ifølge diplomater splid om afgørende detaljer.

Iran og de seks stærke lande i gruppen P5+1 havde sat 31. marts som deadline for en politisk ramme, men udenrigsministrene fra de syv lande besluttede at fortsætte, fordi man var tæt på enighed.

Marie Harf, som er talskvinde for den amerikanske udenrigsminister skriver på Twitter, at John Kerry og de øvrige ministre klokken seks torsdag morgen holdt en pause, men at man ville fortsætte efter et par timer.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, har aflyst en planlagt rejse til de baltiske lande for at være med.

I den iranske lejr er der tilsyneladende fortsat optimisme.

- Vi bevæger os fremad, siger udenrigsminister Mohammad Javad Zarif i pausen efter nattens lange forhandlinger.

- Jeg håber inderligt, at vores forhandlingspartnere vil forstå, at dette er en enestående chance.

Zarif benyttede opholdet i forhandlingerne til at tage en kort tur langs Genevesøen.

Lykkes det at lande en langsigtet aftale, kan Iran og landene i P5+1 lukke en 12 år lang proces mod normalisering af forholdet til Iran.

Flere lande i Mellemøsten, heriblandt Israel og Saudi-Arabien, har løbende gjort alt for at forhindre en aftale.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her