Armbånd og halskæder solgt som "5G-skjold" viste sig at være radioaktive

Hollandske myndigheder har udsendt advarsel om skadelig stråling i såkaldte anti-5G-produkter.

Artiklens øverste billede
Dette armbånd er blevet markedsført som om det "beskyttede" mod 5G-stråling. Foto: ANVS

Halskæder, armbånd og sovemasker.

Det er nogle af de 10 produkter, som Hollands nationale Myndighed for Nuklear Sikkerhed og Strålingsbeskyttelse (ANVS) vil have fjernet fra markedet af sikkerhedsmæssige årsager.

Produkterne har det til fælles, at producenterne bag alle påstår, at de ”beskytter” mod påstået skadelig stråling fra de nye 5G-mobilnetværk. Men efter at ANVS har fået testet dem, viser det sig nu, at de er radioaktive og udgør en potentiel sundhedsrisiko.

»De forhandlere i Holland, som ANVS kender til, har fået besked på, at salget er forbudt og skal indstilles med det samme, og at de skal rette henvendelse til deres kunder og informere dem om dette,« lyder det i en meddelelse fra myndigheden.

Denne "sportshalskæde" må ikke længere sælges, da den udsender radioaktiv stråling. Foto: ANVS

5G er den femte generation af mobilnetværk og er væsentligt hurtigere end de tidligere udgaver. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har slået fast, at 5G ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Herhjemme skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside, at det er styrelsens vurdering, at niveauet for mobilstråling fra en 5G-mast ikke ventes at være højere end fra en tilsvarende 4G-mast.

Rundt i verden findes der dog grupper, der mener det modsatte, og blandt andet i begyndelsen af 2020 demonstrerede nogle hundrede mennesker i flere danske byer mod udrulningen af teknologien.

Nogle af de farlige produkter var direkte målrettet børn. Foto: ANVS

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen