Nu skal 40 procent af Londons politistyrke komme fra race-minoriteter

Politiet i London selv mener egentlig, at det først kan lade sig gøre om 100 år. Men nu har de indgået en aftale med Londons borgmester, der pålægger dem at løfte andelen af betjente med racemæssig minoritetsbaggrund fra 15 til 40 procent på bare to år.

Artiklens øverste billede
Mindre end en femtedel af politibetjentene i Londons Metropolitan Police har i dag racemæssig minoritetsbaggrund. Ifølge en ny målsætning skal den andel allerede i 2022 være løftet til 40 procent. Foto: AP Photo/Frank Augstein)

Når Storbritanniens talrigeste politistyrke, The Metropolitan Police i hovedstaden London, fremover ansætter nye rekrutter, skal langt flere komme fra en racemæssig minoritet. Nærmere bestemt 40 procent. Og den ambition skal være i mål inden 2022.

Det skriver The Guardian.

Beslutningen er resultat af forhandlinger mellem Londons borgmester, Sadiq Khan, og Metropolitan Police, som har stået på i månedsvis. Som en del af en større plan for at komme racisme i politiet i London til livs vil målsætningen blive offentliggjort senere fredag.

Efter massive Black Lives Matter-demonstrationer, forårsaget af det brutale politidrab på den sorte mand George Floyd i USA i foråret 2020, har Londons politikommissær, Cerrida Dick, været under stort pres, fordi en række sager om politiets håndtering af sorte i den britiske hovedstad er kommet for en dag.

Sager, der ikke har været på niveau med Floyd-sagen, men som snarere har givet anledning til anklager om racistisk motiveret profilering. Sagerne tæller blandt andet eksempler på visitationer, hvor uskyldige sorte er blevet lagt i håndjern.

Samtidig viser politimyndighedens egne tal, at sorte personer er stærkt overrepræsenteret i statistikkerne over hændelser, hvor politiet har tyet til magtanvendelse - en tendens, som The Metropolitan Police har afvist som værende udtryk for systemisk racisme eller racemæssigt bias, skriver The Guardian. Nye undersøgelser, som borgmester Sadiq Khan selv har sat i værk, viser, at sorte i den britiske hovedstad har omtrent seks gange så stor sandsynlighed for at blive stoppet i bilen som deres hvide medborgere.

Politikommissær Cerrida Dick har afvist, at Londons politi skal være præget af en »institutionaliseret racisme«.

The Metropolitan Police havde selv spillet ud med en målsætning, om at 19 procent - eller knap en femtedel - af nye rekrutter fremover skulle have racemæssig minoritetsbaggrund.

Politikredsen er i forvejen den af alle Storbritanniens politikredse, der med knap 5.000 ud af 32.600 har den højeste andel politiansatte med anden etnisk baggrund end britisk. Det svarer til omkring 15,4 procent, og når man sammenligner det med Londons øvrige befolkning, er Metropolitan Police stadig den politikreds i landet, der er dårligst til at afspejle diversiteten i den by, hvor politistyrken har sin jurisdiktion: Omkring 40 procent af Londons indbyggere har nemlig en anden etnisk baggrund end britisk.

Sidste år vurderede The Metropolitan Police ifølge The Guardian, at det ville tage omkring 100 år med den nuværende udvikling i politivæsenet at få raceminoriteternes andel af politistyrken i London op på linje med storbyens 40 procent.

Med 40-procentsmålsætningen i 2022 er The Metropolitan Polices eget bud på en tidshorisont altså blevet forkortet med 97 år.

Med til baggrunden for målsætningen hører, at der i løbet af de seneste to årtier har været en markant stigning i antallet af politibetjente med etnisk minoritetsbaggrund i The Metropolitan Police.

Mens der i år 2000 blot var omkring 1.000 betjente med anden etnisk baggrund end britisk i styrken, var der i 2010 flere end 3.000. I 2020 er lige knap 5.000 betjente, svarende til 15,4 procent, der har en anden etnisk baggrund end britisk.

Ser man på tal for hele England og Wales er der også tale om en stigning i retning af større diversitet i politistyrken. Mens lige over 4 procent af både mænd og kvinder i politiet i England og Wales i 2008 havde etnisk minoritetsbaggrund, gjaldt det i 2019 omtrent 7,5 procent af de mandlige og omtrent 5,8 af de kvindelige politibetjente.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.