Hundreder er strandet i Maldiverne

Det kan trods alt også blive kedeligt at snorkle og ligge på stranden i et turistparadis.

Artiklens øverste billede
Ikke færre end 500 er lige nu nødt til at blive på den postkortsmukke turistdestination, oplyser Maldivernes turistminister  Ali Waheed. Foto: Gzzz/Wikimedia Commons

Det lyder umiddelbart ikke som det værste sted at være tvunget til at opholde sig. Men alligevel kan tiden nok føles lidt lang, hvis man er strandet i mange uger på den lille øgruppe Maldiverne i Det Indiske Ocean på grund af coronavirussen, skriver CNN.

Ikke færre end 500 er lige nu nødt til at blive på den postkortsmukke turistdestination, oplyser Maldivernes turistminister Ali Waheed.

Ud af de 500 befinder omkring 100 sig i lufthavnen, fordi de ikke har råd til at opholde sig på et turistresort.

»Vi hjælper de turister, der er kommet i nød. Vi opfatter dem som vore egne borgere,« understreger Ali Waheed.

De første tilfælde af coronasmitte i Maldiverne blev opdaget d. 8. marts. Herefter blev et nødhjælpsberedskab sat i værk d. 12. marts. Til i dag er der rapporteret 468 coronasmittede, og en er død af smitten. 

Maldiverne er kendt som et naturparadis for velbeslåede, og turistindustrien er af vital betydning. I begyndelsen af april talte New York Times med et par, der var nogle af dem, der ikke kunne komme væk fra den lukkede ø.

»Mange siger nok, at de har lyst til at strande på en tropisk ø. Indtil de rent faktisk prøver det. Det er kun godt at være her, fordi man ved, at man skal væk igen på et tidspunkt,« sagde Olivia De Freitas til New York Times. 

Midt i marts oplyste Udenrigsministeriet, at otte danskere var strandet på Maldiverne.

I 2007 påpegede FN, at en vandstigning i verdens have på mellem 18 cm og 59 cm i år 2100 vil være nok til at gøre øgruppen i Det Indiske Ocean ubeboelig.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen