International

Fraklip fra Rusland: I byen, der hed Stalingrad, holder den store krig aldrig op

Det værste slag på russisk jord under Anden Verdenskrig bliver aldrig glemt i byen, hvor det stod.

Fra sovjetisk hold var over en million mand involveret i det dramatiske slag, et afgørende vendepunkt i Anden Verdenskrig, der krævede kolossale ofre på begge sider af fronten.

Stalingrad var strategisk vigtig, bl.a. fordi en sejr her kunne give Nazityskland adgang til oliefelter i Sydrusland og Kaukasus, men den havde også stor symbolsk betydning – for byen ved den store russiske flod havde siden 1925 båret sovjetlederen Josef Stalins navn.

I dag hedder den Volgograd, men slaget bliver aldrig glemt i den store millionby, hvor VM også skal forbi lige om lidt.

Jyllands-Postens reportagehold med korrespondent Poul Funder Larsen og fotograf Gregers Tycho er nået til Volgograd på deres tur fra Moskva til Sortehavet forud for VM i fodbold. Læs hele deres reportage og se billederne i artiklen her:

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her