Annonce
International

USA: Israels beviser for Irans atomprogram er overbevisende

Israels dokumentation for, at Iran har et hemmeligt atomprogram, er overbevisende, siger Det Hvide Hus.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, som for nylig var på besøg i Israel, at han blev informeret om de nye beviser af Netanyahu søndag. Foto: Susan Walsh

Israels dokumentation, som viser, at Iran har et hemmeligt atomprogram, er "overbevisende".

Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring, efter at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, mandag sagde i en tv-tale, at landet har nye og afgørende beviser for, at Iran har skjult atomvåbenaktiviteter.

- Disse fakta er i overensstemmelse med det, som USA længe har kendt til: At Iran har haft et robust og hemmeligt atomvåbenprogram, som det fejlagtigt har forsøgt at skjule for verden og dets eget folk, udtaler Det Hvide Hus.

Samtidig fortæller USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, som for nylig var på besøg i Israel, at han blev informeret om de nye beviser af Netanyahu søndag.

- Jeg har haft kendskab til dette i et stykke tid, og vi diskuterede det, da vi mødtes. Jeg ved, at mange snakker om, at dokumentationen ikke er ægte, men det er den, siger han.

Iran vil genstarte atomprogram hvis USA dropper aftale

Mike Pompeo tilføjer, at USA fortsat er ved at gennemgå beviserne.

Ifølge premierminister Benjamin Netanyahu har Iran flyttet sit atomprogram til et hemmeligt sted i Teheran, den iranske hovedstad. Det skal være sket i 2017.

Sent mandag aften afviste Irans statslige tv beskyldningerne fra Netanyahu og kaldte dem propaganda.

USA's præsident, Donald Trump, skal senest 12. maj beslutte, om han vil trække USA ud af en atomaftale med Iran.

Han har på forhånd sagt, at han synes, at det er en dårlig aftale for USA og omverdenen og en god aftale for Iran.

Atomaftalen blev indgået i 2015. Den indebærer, at Iran skal afvikle en del af sit atomprogram, mens eksperter fra Det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA) skal have adgang til de iranske atomanlæg.

Til gengæld er en stribe sanktioner mod Iran ophævet.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her